Van valami trükkje a kolbász füstölésnek?
Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 21:16
1/4 anonim válasza:
Hideg füstön kell legalább két hétig füstölni és utánna még 1 - 2 hónapig hideg helyen érlelni.
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Két hétig kell hidegen füstölni???? Nem sok ez egy kicsit? Mi három napig füstöltük a sonkánkat, éjjel nappal ment rá, és isteni finom lett. A kolbász laza szerkezetű, szerintem annak kevesebb is elég, de mennyi?Mi is azt készítünk éppen, ezért jól jönne egy-két tanács.
4/4 anonim válasza:
Szakértő nem vagyok,de sok évig évente 2-3x vágtunk disznót és természetesen meg is füstöltük.Egy éjszakát hagyni kell kifagyni-kicsepegni,másnap egy tuskót kell begyújtani,mi olyant szoktunk választani,amin a gyökér-részek is rajta vannak,ezáltal alul van egy kis rés a föld és a tuskó között. Száraz kukoricacsutával szoktuk,papírt nem szabad használni hozzá. Mikor a tuskó meggyulladt,akkor le kell fojtani fűrészporral.A fűrészpor lehetőleg akácfa,esetleg "berekfa" legyen,és csak kézi vagy gatteres vágásból származhat,benzinesből soha.2 napig szoktuk füstölni,ha véletlenül melegebb idő van,akkor 3 napig.A szomszédaink aZ "utolsó" füstre (azaz,mikor már nem akarják tovább füstölni a kolbászt)szoktak 1-2 csöves kukoricát tenni,arra a fűrészport,de csak keveset,mert attól más zamata lesz. Szerintem is jó,bár mi nem szoktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!