Milyen kajákat tudnék elvinni nyaralásra, amiket célszerűbb itthonról vinni, minthogy a Balatonon megvegyem dupla áron? Kolbász, szalonna, ilyesmikre gondolok.
Amit csak be tudsz pakolni a kocsiba. Mondjuk kenyér és tej csak 1-2 napra valót tudsz, mert az megszárad, ill. romlik az állaga, ha több napos. Egyébként ha ott lesz fagyasztó, akkor akár előre megfőzött és lefagyasztott készételeket, de lehet előkészített, lefagyasztott húsféleségeket is. Zöldség, gyümölcs.
De akármire gondolsz, a Balcsin biztos minden drágább, mint a lakhelyeden. Ezért legalább az alap-kaják (hús, felvágott, vaj, kész- és félkész kaják) és néhány napra való gyümölcsöt mindenképp pakolnék.
attól függ, hogy ott milyen hűtőkapacítás vár.ha kisebb a saját hűtődnél, akkor ahhoz mérten vigyél otthonról élelmiszert. a "kisboltok" tényleg horror drágák, de valóban vannak majd minden üdülőhely közelében nagyok is.
ha rendes fagyasztós hűtő lesz ott, akkor viheszt panírozott hússzeleteket, fasírtot, rizses húsgombócot, pörköltnek való húst, lefagyasztva persze hűtőboxban.
tészták, paradicsomkonzerv, rizs,tojás, krumpli, hagyma
fűszerek, amit csak használsz egyébként is.
az önellátás ilyen, jobb felkészülni, mint ott méregdrágán vásárolni.
Nem Balaton ugyan, de amikor nyaralni voltam Görögországban, akkor én is azt ettem (főleg), amit vittem. Konzervek, zacskós leves, tészta. Csak péksüteményt és mézet vettem kint.
De persze jó a kolbi meg a szalonna, téliszalámi. Jobb, ha ásványvizet is viszel, mert üdüőhelyeken azt is drágán adják. (Már ha nem szereted a csapvizet.)
Évekig jártunk a gyerekekkel Szemesre.
Ha nem a vízparti kisboltban vásárolsz, semmivel nem drágább mint itthon, kár cipekedni.
A zöldség, a gyümölcs, a hús, a faszén mind megvehető a településen, normál áron.
Reggeli programnak is jó a fiúk bevásárlása, némi pálinkázással egybekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!