Mi az a frissföl és a farmföl?
Megint 20.02-es vagyok, közkívánatra.
Szóval a frissfölt egy életre felejtsétek el! Túróból csak papírcsomagolásút vegyetek, az friss (minél jobban levedzik, annál jobb). Joghurtot, tejfölt, kefírt csak olyat, aminek még legalább két hétig tart a szavatossági ideje.
A sajt necces, mert ti, egyszerű vásárlóként nem fogjátok észrevenni, ha az általatok vett tömbsajt már megvan fél éves. Nem írom le a romlott sajtból-friss sajtot gyártási elveit, mert nem valami szép történet. A lényeg, hogy olyan sajtot vegyetek, aminek a hátulján nincs címke. Kimért sajtot szintén veszélyes venni. Nem ajánlatos magyar gyártmányú sajtot venni. Hogy miért? Mert MAgyarországon nem gyártanak sajtot. Sehol. Amit magyar sajt néven adnak el, az általában német, szlovák, vagy lengyel, és mire csomagolásra kerül egy magyar üzemben, már heteket állt egy depóban. A szagán nem fogod észrevenni, de ha a hűtőben két nap után fura fehér lepedék jelenik meg, azonnal szemétbe az egésszel! Az volt az újracsomagolt sajt... :P
Joghurtot lehet venni, az biztonságos (általában). Itt viszont érdemes a magyar gyártmányt venni, mert azt tényleg itthon csinálják. A pudingokat szintén hanyagoljátok, inkább vegyetek Oetkert, vagy ilyesmit, kotyvasszátok ki magatok otthon, mert a Danette, meg az ilyenek szintén nem okék. Szintén nem írom le, miért.
A tejföl biztonságos, a kefír szintén. A Túró Rudi szintén oké.
Tej... Inkább legyen UHT, így nyáron. Persze a zacskós kevesebb műcuccot tartalmaz, mégis nagy az esélye, hogy a boltban tíz perce vásárolt tej otthon kibontva már savanyú lesz. Van, hogy a tej is áll a gyárban egy-két napig... Meg a szállításnál is lehetnek gondok. Szóval UHT. Télen bátrabbak szórakozhatnak a zacsissal, nagyon finom túró lesz a magyar tejből! :P
No, kb. ennyi, amit tudok mondani a témáról. Azért nem olyan rosszak ám a tejtermékek, van bennük sok tápanyag, szóval remélem, nem rettentettem el sokakat a tejtermék-vásárlástól... A magyar tejüzemek világszínvonalúak, csak a fejesek sajnos mindent profitban mérnek. Nem a tejgyári dolgozók hibája, ha hányós-hasmenéses beteg leszel a tejtől...
14:41-es vagyok és köszi a jó tanácsokat! Ha vmi eszedbe jut, írj bátran!!!
Amúgy csináltak sajtot Kunszentmártonban (ha jól tudom). Hogy mi lett az üzemmel, arról fogalmam sincs.
Még 1* köszi!
Még egyszer az egykori tejgyári dolgozó vagyok:
Igen, és még Körmenden is csináltak tömlős sajtot - ez egyébként nem sajt a szó szoros értelmében, hanem "sajtkészítmény" -, de az a gyár két éve leégett. Állítólag a nádudvariak kísérleteznek bio-sajttal, erről nem tudok többet, mert három éve nem a tejiparban dolgozom (mióta felszámolták a munkahelyem).
Nos kérdező , jól tetted!
A farmföl épp elrontotta a töltött káposztát,furcsán krémes zsíros, mintha lisztpor is lenne benne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!