Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a frissföl és a farmföl?

Mi az a frissföl és a farmföl?

Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 17:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Megint 20.02-es vagyok, közkívánatra.

Szóval a frissfölt egy életre felejtsétek el! Túróból csak papírcsomagolásút vegyetek, az friss (minél jobban levedzik, annál jobb). Joghurtot, tejfölt, kefírt csak olyat, aminek még legalább két hétig tart a szavatossági ideje.

A sajt necces, mert ti, egyszerű vásárlóként nem fogjátok észrevenni, ha az általatok vett tömbsajt már megvan fél éves. Nem írom le a romlott sajtból-friss sajtot gyártási elveit, mert nem valami szép történet. A lényeg, hogy olyan sajtot vegyetek, aminek a hátulján nincs címke. Kimért sajtot szintén veszélyes venni. Nem ajánlatos magyar gyártmányú sajtot venni. Hogy miért? Mert MAgyarországon nem gyártanak sajtot. Sehol. Amit magyar sajt néven adnak el, az általában német, szlovák, vagy lengyel, és mire csomagolásra kerül egy magyar üzemben, már heteket állt egy depóban. A szagán nem fogod észrevenni, de ha a hűtőben két nap után fura fehér lepedék jelenik meg, azonnal szemétbe az egésszel! Az volt az újracsomagolt sajt... :P

Joghurtot lehet venni, az biztonságos (általában). Itt viszont érdemes a magyar gyártmányt venni, mert azt tényleg itthon csinálják. A pudingokat szintén hanyagoljátok, inkább vegyetek Oetkert, vagy ilyesmit, kotyvasszátok ki magatok otthon, mert a Danette, meg az ilyenek szintén nem okék. Szintén nem írom le, miért.

A tejföl biztonságos, a kefír szintén. A Túró Rudi szintén oké.

Tej... Inkább legyen UHT, így nyáron. Persze a zacskós kevesebb műcuccot tartalmaz, mégis nagy az esélye, hogy a boltban tíz perce vásárolt tej otthon kibontva már savanyú lesz. Van, hogy a tej is áll a gyárban egy-két napig... Meg a szállításnál is lehetnek gondok. Szóval UHT. Télen bátrabbak szórakozhatnak a zacsissal, nagyon finom túró lesz a magyar tejből! :P

No, kb. ennyi, amit tudok mondani a témáról. Azért nem olyan rosszak ám a tejtermékek, van bennük sok tápanyag, szóval remélem, nem rettentettem el sokakat a tejtermék-vásárlástól... A magyar tejüzemek világszínvonalúak, csak a fejesek sajnos mindent profitban mérnek. Nem a tejgyári dolgozók hibája, ha hányós-hasmenéses beteg leszel a tejtől...

2009. júl. 21. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és hogy miért hívják frissfölnek a frissfölt? Mert nem felel meg a tejföl minőségi követelményeinek. Ennyi. A frissföl az valójában "kéthónapos-föl". Még egyszer mondom: felejtsétek el!
2009. júl. 21. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

14:41-es vagyok és köszi a jó tanácsokat! Ha vmi eszedbe jut, írj bátran!!!

Amúgy csináltak sajtot Kunszentmártonban (ha jól tudom). Hogy mi lett az üzemmel, arról fogalmam sincs.

Még 1* köszi!

2009. júl. 22. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Még egyszer az egykori tejgyári dolgozó vagyok:

Igen, és még Körmenden is csináltak tömlős sajtot - ez egyébként nem sajt a szó szoros értelmében, hanem "sajtkészítmény" -, de az a gyár két éve leégett. Állítólag a nádudvariak kísérleteznek bio-sajttal, erről nem tudok többet, mert három éve nem a tejiparban dolgozom (mióta felszámolták a munkahelyem).

2009. júl. 22. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse hogy a szüleimnek van két tehenük,így bolti műtej,túró,tejföl,sajt kilőve.Sajtból is csinálnak apukámék sokféle ízesítésűt és biztos,hogy nem lejárt szavatosságú mancs,amihez kevertek egy rakás adalékot,állományjavítót meg mit tudom én mit.Joghurtot szoktam venni esetleg.Bácsbokodon is van/volt sajtüzem.Ott csinálják/csinálták a szerzeteses trappistát(állítólag)
2009. júl. 22. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim válasza:
uramisten. igaz, pár év késéssel, de ma reggel az oldalra tévedtem. épp a reggeli salátához kevertem volna tejfölt, ha lett volna, de épp csak frissfölt találtam itthon. első ízlelésre mintha egy fánkból facsarták volna ki a zsírt plusz valami fura utóíz, el is kezdtem gondolkodni hogy vajon ennek nagyobb zsírtartalma lehet mint a tejfölnek? amíg bekevertem, inkább felét kiborítottam a macskának, aztán úgy csináltam tovább. és érdekelt, hogy mi is ez, és most hogy rátaláltam ledöbbentem. és ilyet engednek forgalmazni? azért jó ilyenekről tudni...
2011. júl. 16. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 A kérdező kommentje:
Én még azóta sem vettem frissfölt, farmfölt, maradtam a tejfölnél :-) Pedig meg kéne már egyszer kóstolni, csak a kíváncsiság kedvéért. :-)
2011. júl. 16. 10:56
 18/24 anonim válasza:

Nos kérdező , jól tetted!

A farmföl épp elrontotta a töltött káposztát,furcsán krémes zsíros, mintha lisztpor is lenne benne...

2011. nov. 27. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
Eltelt újabb bő egy év, de ezek a válaszok még mindig hasznosak! :) Gyanús volt a frissföl nekem, nem is vettem, de ezután sem fogok!
2013. febr. 18. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 ajyka válasza:
A farmfölt nem ajánlom hogy megvedd, növényi zsiradékot kevernek hozzá,ez lehet pálmaolaj vagy egyéb:) jelenleg ezzel dolgozom :) én csinálom pl. a farmfölt :)
2013. máj. 14. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!