Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám magam kondicioná...

Hogyan tudnám magam kondicionálni a zöldség-gyümölcs evésre? A nagyon kevéstől eljutni oda, hogy a főétkezésem nagyrésze zöldség legyen, és sok gyümölcsöt is egyek?

Figyelt kérdés

Jelenleg nagyon kevés zöldséget fogyasztok, az étkezésem sztem csak 10%-a zöldség alapú, és a nyers zöldség pedig minimális. Szeretnék eljutni először oda, hogy az étkezésem 50%-a zöldség. Aztán a cél idővel még több, de ezt még ki kell tapasztalnom.


A gyümölccsel épp így vagyok, nem eszem túl sokat. Azt szeretném elérni, hogy ha megkívánok valami édeset vagy vmi ropogtatnivalót akkor egyből inkább gyümölcsöt egyek és ne édességet.


ma 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Miket eszel jelenleg?


Leírnád egy tipikus étrendedet? Milyen nasikat eszel?

ma 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A nasizást elég egyszerű azzal megoldani, hogy nem tartasz otthon semmi nasit ami nem gyümölcs. Ha nem veszed meg akkor nincs kéznél és kevesebb eséllyel mész ki csak ezért a boltba, így az egyetlen opciód a gyümölcs marad.

Ami a zöldségeket illeti, biztos van olyan amit szeretsz - keress több fajta ízvilágú receptet aminek az a zöldség az alapja, és tegyél hozzá újakat, próbáld ki mivel ízlik jobban. Ugyanazt a zöldséget készítsd el többféleképpen (sütőben sütve, serpenyőn, párolva, főzve), így ki tudod tapasztalni hogyan jobb. Reggelihez szendvicsbe pl. tehetsz salátát, uborkát, paradicsomot, paprikát, retket, ami épp szimpatikus.

ma 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A zöldségeketugy lehet a legkönnyebben megszokni, ha keresel új recepteket, ahol azoké a föszerep. Ugyanis a magyaros agyonfözött zöldségfélék nem csoda, ha nem ízlenek, az ázsiai tipusú sült, pirított, csak kicsit pároltak teljesen más ízélményt adnak
ma 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell 50%-nál több (annyi se). A reggelihez, vacsorához, ha kenyérféle, mindig legyen kísérőnek zöldség (paprika, paradicsom, retek, uborka), hús+köret főételhez mindig legyen savanyúság, főétel legyen zöldséges egytálétel, pl káposztás, ratatouille, tökfélék.
ma 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!