Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A zöldségek, gyümölcsök a...

A zöldségek, gyümölcsök a teljes étkezésetek kb hány százalékát teszik ki? Minden nap esztek gyümölcsöt, zöldségeket?

Figyelt kérdés
tegnap 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden étkezéshez 10-15 deka zoldseg vagy gyumolcs. Nagyon ritka az amikor nincs
tegnap 16:30
 2/7 Mansour ***** válasza:
100%
Ha a nyers és főtt zöldségeket is beleszámítjuk, akkor úgy az étkezés egyharmada. Ha a krumplit, babot, csicseriborsót is zöldségnek vesszük, akkor még több. Ezenkívül figyelek rá, hogy minden nap egyek valami nyers zöldséget vagy gyümölcsöt. Ez főleg káposztát, répát, almát, uborkát jelent.
tegnap 17:20
 3/7 anonim ***** válasza:
16%
Max 1%
tegnap 17:45
 4/7 Sanyi2025 ***** válasza:
76%

10% gyümölcs

20% fehérje

30% gabonaféle

40% zöldség

tegnap 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen változatosan étkezek, nehéz így megmondani. Én inkább csak arra figyelek, hogy legalább egy növényi ételem legyen 1 napra. Valamikor az csak sültkrumpli vagy sajtos tészta mellé alma és semmi bajom. Viszont gabonához, vitaminhoz, rostdús étrendhez beleszámít a TK kenyér és a rozskenyér is. Utóbbiakat naponta fogyasztok. Hozzátartozik még, hogy válogatós vagyok és nem eszek meg akármit akárhogyan. Ami nehezítő körülmény lenne, viszont odafigyelek és megfelelő a vitaminszintem. A B-szintem még magasabb is a megfelelőnél. Több vérvételből tudom, mert elvileg immunbetegségre volt gyanú. Diagnózis is volt, de nyom nélkül eltűnt. :-)
tegnap 21:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5+

Pontosabban a niacin magas bennem, miközben kevés húsfélét fogyasztok.

tegnap 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Aki nálam több zöldséget eszik az hazudik.

Gyümölcs viszont csak egyszer.

Zöldség minden étkezéshez.

ma 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!