Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha egy neves bolthálózatnál...

Ha egy neves bolthálózatnál megvásárolt gyümölcs nem az, amiként eladták, hová fordulhatok panasszal?

Figyelt kérdés

Vettem egy neves üzletlánc boltjából BIO-nak aposztrofált narancsot, de szerintem nem az, mert kellemetlen utóíze van, tehát szerintem tuti, hogy kezelték valamilyen vegyszerrel.

Kihez fordulhatok, hogy vizsgálják meg a megvásárolt gyümölcsöket?

1. magához az üzletlánchoz?

2. nébih?

3. bio-t tanusító szervezethet (ez esetben nem magyar)?

#gyümölcs #probléma #bio #vegyszermaradvány
tegnapelőtt 08:07
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, mennyire állapítható meg íz alapján a vegyszerezettség, de a Nébihnél lehet bejelentést tenni, kivizsgálják.
tegnapelőtt 08:37
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha kellemetlen utóíze van, az könnyen jöhet a tárolástól, kevésbé a vegyszerezéstöl.
tegnapelőtt 11:19
 3/10 A kérdező kommentje:
A tiszta bio íz, az kiérzik, ennek meg rossz, kellemetlen, mesterséges utóíze van, meg erősen fokozza a nyáltermelődést is, ezek nagyon gyanús tünetek. Azt szeretném, ha nem lenne igazam, de ezt a pár kilót én tuti nem fogom megenni, mert a sima, nem bio narancsnak is jobb íze van, mint ennek.
tegnapelőtt 11:28
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Pl egy alma is lehet különböző ízű nem csak egy narancs

Elég szigorú előírasok vonatkoznak ezekre a termékekre.

tegnapelőtt 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

"A tiszta bio íz, az kiérzik,"

Ilyen nincs, nincs "bióíz!"

tegnapelőtt 15:03
 6/10 A kérdező kommentje:

#5 Beszédes ahogyan véditek a nem bio-t. Dehát ez Mo. Ezért is tart ez az ország ott, ahol. De a kérdésem nem egy civakodás akart lenni a bio és a nem bio témában.

(Egyébként van üvegházi íz is, pontosabban íztelenség. De hát gondolom ti ezt is tagadjátok.

Ha annyira csodálatos dolog mára már a vegyszerezés a csillogó-villogó fényes gépjeitekből, a csoda vegyszereitekkel, hogy már semmi hatásuk sincs az élő szervezetekre, akkor miért szívatják a gazdákat a permetezési naplókkal és egyéb baromságaikkal?)

A kérdésemmel kapcsolatban, meg simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan korrupt tanusító szervezetek külföldön, amelyek szemethunynak bizonyos dolgok felett az exportbizniszük érdekében. Saját javukra kihasználják ezt, a világban zajló zavaros politikai helyzetet.

Mondjuk ennél a terméknél, amit itt szóbahoztam, az ár maga is eléggé gyanús volt.

0,5kg bio mandarin 799Ft

1kg bio narancs 999Ft

Valami gyanús itt, csak hát a megszokás könnyen becsapja az embert.

tegnap 06:43
 7/10 anonim ***** válasza:

"Beszédes ahogyan véditek a nem bio-t. Dehát ez Mo."

ÖNGÓL! NEM védem a neme-biot, mert csak azt veszek, másrészt meg véletlen sem MO-on élek.

Egyébként a problémádra a megoldás, hogy saját magad termeled meg (bio módon) amit fogyasztani akarsz, akkor nem foghatod másokra, ha valaminek az íze nem mindig ugyanaz. Ami mindig így van, mert a növények nem ipari termékek, ezért nem szabvány az ízük, méretük, stb).

Csak ehhez neked kellene dolgozni vele, az meg már nem tetszene.

(az nem érv, hogy esetleg egy lakásban élsz - kertet lehet bérlni is)

tegnap 08:21
 8/10 A kérdező kommentje:

#7 Termesztek valódi bio-t, csak nem narancsot.

Te termesztesz valami ehetőt?

tegnap 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Természetesen igen, gyakorlatilag nem sok mindent veszek boltban. Márcsak azért sem, mert rengeteg mindenre allergiás vagyok.
tegnap 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
"A tiszta bio íz, az kiérzik" J, ja. A kérdésed az Egészség kat. Mentális egészség alkategeróiájába való.
tegnap 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!