Kezdő "konyhaasszony", segítség?!
Sajtosrúdat szeretnék sütni, a recept szerint:
40 dkg liszt
6 ek tejföl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só
Tehát kérdések:
egy doboz tejfölöm van itthon az lehet kevés 6 evőkanálhoz, viszont van itthon kefirem, azzal pótolhatom a maradék 1- v 2 evőnakalat? Nem lesz más íze?
Másik: Margarin nincs otthon, viszont növényi zsír van a hűtőben ami azt írja hogy sütéshez főzéshez. Az is jó? és ugyanúgy 30 dkg-mot rakjak bele vagy ebből több/kevesebb kell?
Harmadik: ez körübelül hány tepsi lesz, mert nem akarok túl sokat csinálni.
előre is köszönöm. :))
Nyugodtan pótolhatod kefirrel.
Ha a növényi zsírnak is ugyanolyan az állaga, mint a margarinnak, akkor ugyanannyit kell belerakni.
Ez nekem 2 nagy tepsi szokott lenni kb.
Igen. Nem jelentősen.
Jó. Ugyanannyit.
Kb 2.
Köszönöm, mentek a zöld kezek! :) És még egy:
"A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk"
így kezdődik. A margarint(azaz az én esetemben zsírt) megolvasszam elötte mikróban? mert én elképzelni sem tudom hogy hogy tudnám összemorzsolni hidegen..:D
Nem szabad megmelegíteni, hidd el, a kezed melegétől könnyedén elmorzsolódik majd.
A margarint, vagy a te esetedben a növényi zsírt kisebb kockákra kell vágni és úgy hozzáadni a liszthez és morzsolgatni a két kéz között.
Egyébként a szakácsok a tv-ben pl. beleteszik a háztartási gépbe a lisztet és a vajat és a gép elmorzsolja, így is meg lehet csinálni, de mi ezért nem szoktuk elővenni a gépet. :D
Beleteszed a lisztet egy tálba, belerakod a jó hideg, jó kemény "vajat" , jól belisztezed.
Aztán nagy lyukú reszelőn el kezdet belereszelni a vajat a lisztbe. Közben a reszelési felületet is gyakran lisztezed, és a már lereszelt vajat gyakran beleforgatod a lisztbe.
Ha megvan, a 2 kezed között homogénra morzsolgatod, aztán mehet bele a többi anyag, amivel tésztát gyúrsz belőle.
A lényeg, hogy a vaj elolvadása előtt egynemű tészta legyen. Ha nem tudod ilyen gyorsan összeállítani, félúton beteheted a hűtőbe egy félórára.
Ha felolvasztanád a vajat, akkor a végeredmény nem omlós lenne, hanem porhanyós. Szétporladna a kezedben a süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!