Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kezdő "konyhaasszony", segítség?!

Kezdő "konyhaasszony", segítség?!

Figyelt kérdés

Sajtosrúdat szeretnék sütni, a recept szerint:

40 dkg liszt

6 ek tejföl

20-25 dkg sajt reszelve

30 dkg margarin vagy vaj

1 ek só


Tehát kérdések:

egy doboz tejfölöm van itthon az lehet kevés 6 evőkanálhoz, viszont van itthon kefirem, azzal pótolhatom a maradék 1- v 2 evőnakalat? Nem lesz más íze?

Másik: Margarin nincs otthon, viszont növényi zsír van a hűtőben ami azt írja hogy sütéshez főzéshez. Az is jó? és ugyanúgy 30 dkg-mot rakjak bele vagy ebből több/kevesebb kell?

Harmadik: ez körübelül hány tepsi lesz, mert nem akarok túl sokat csinálni.

előre is köszönöm. :))


2012. júl. 13. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan pótolhatod kefirrel.

Ha a növényi zsírnak is ugyanolyan az állaga, mint a margarinnak, akkor ugyanannyit kell belerakni.

Ez nekem 2 nagy tepsi szokott lenni kb.

2012. júl. 13. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen. Nem jelentősen.

Jó. Ugyanannyit.

Kb 2.

2012. júl. 13. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mentek a zöld kezek! :) És még egy:

"A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk"

így kezdődik. A margarint(azaz az én esetemben zsírt) megolvasszam elötte mikróban? mert én elképzelni sem tudom hogy hogy tudnám összemorzsolni hidegen..:D

2012. júl. 13. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, ne olvaszd meg. A kezed melegétől meg fog olvadni majd a zsír.
2012. júl. 13. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Könnyen. Először szétnyomod apró darabokra, majd a két tenyered közt addig morzsolod, míg majdnem egynemű nem lesz. Egyébként az ilyen típusú tésztáknál figyelni kell arra, hogy hideg legyen a vaj vagy margarin, és gyorsan dolgozz, hogy ne olvadjon meg, mert akkor lesz csak igazán jó a tészta.
2012. júl. 13. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem szabad megmelegíteni, hidd el, a kezed melegétől könnyedén elmorzsolódik majd.


A margarint, vagy a te esetedben a növényi zsírt kisebb kockákra kell vágni és úgy hozzáadni a liszthez és morzsolgatni a két kéz között.

Egyébként a szakácsok a tv-ben pl. beleteszik a háztartási gépbe a lisztet és a vajat és a gép elmorzsolja, így is meg lehet csinálni, de mi ezért nem szoktuk elővenni a gépet. :D

2012. júl. 13. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Beleteszed a lisztet egy tálba, belerakod a jó hideg, jó kemény "vajat" , jól belisztezed.

Aztán nagy lyukú reszelőn el kezdet belereszelni a vajat a lisztbe. Közben a reszelési felületet is gyakran lisztezed, és a már lereszelt vajat gyakran beleforgatod a lisztbe.

Ha megvan, a 2 kezed között homogénra morzsolgatod, aztán mehet bele a többi anyag, amivel tésztát gyúrsz belőle.

A lényeg, hogy a vaj elolvadása előtt egynemű tészta legyen. Ha nem tudod ilyen gyorsan összeállítani, félúton beteheted a hűtőbe egy félórára.

Ha felolvasztanád a vajat, akkor a végeredmény nem omlós lenne, hanem porhanyós. Szétporladna a kezedben a süti.

2012. júl. 13. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!