Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki hány évesen kezdett főzni?...

Ki hány évesen kezdett főzni? Mármint, először segíteni anyunak, majd már egyre több mindent magatoktól? És ki mivel kezdte?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból kérdezem(:

Én 14/L vagyok,kb. 1-1,5éve segítek anyumnak,rendszeresen.Előtte is segítettem neki alkalmanként.Aránylag sok mindent tudok csinálni,pl.:

-tojást,bármilyet(omlett,rántotta)

-bolognait,túrós,mákos,grízes tésztát,krumplis tésztát.

-gyümölcslevest.

-frissensültet,változatos körettel(zöldségköret,krumpli sok félképpen)

-muffint.

-keksztekercset.

-pogácsát.(csak nem merem benyújtani a sütőt,szóval ezt csak ha anyum is otthon van):S

-túrógombócot.

Nagyjából ennyi,de minden másban szívesen segítek anyumnak,ha tudok:)

Na,és ti?

2009. júl. 7. 16:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igazabol 11evesen kenyszerultem ra arra hogy fozzek. Anyuek elutaztak olaszorszagba 2hetre. Ilyenkor az ugy nevezett, "bebiszitter" volt velunk. Hat.. aza no nem igen fozott nekunk, a tejbegrizen kivul semmit :D Masnap,az akkor 8eves ocsemmel elmentunk vasarolni,es meglattunk egy receptkonyvet,hat meg is vettem. Delutan elkezdtunk sutkerezni,fozocskezni belole,ocsem eleg hamar megunta,de ha az emlekeim nem csalnak, vajas pogacsat,es sajtos-mustaros hust keszitettem,az akkor nagyon nagy kedvenc, sult krumplinkkal. Hat,igazabol a dada,es az ocsem is nagyokat lesett. Mikor anyuek hazatertek a nyaralasbol,suttem nekik pogacsat,es keszitettem melle kokuszos sutemenyt :) Meg voltak lepodve. Azon a nyaron nagyon-nagyon sokat suttem. Mamam szakacsno,es O tole tanultam mindent. Valamit nem tudtam felhivtam,elmagyarazta,es mar sikerult is. De igazabol ugy 12-13eves koromban kezdett el erdekelni a gasztronomia komolyabban, imadok sutni,es fozni is :) Orulok neki hogy en nem leszek olyan lany,aki csak ferjhez megy,tini koraban azzal foglalkozik,hogy melyik pasi hagyja itt-ott. Hova mehetne a baratnoivel inni,szorakozni az eszakaba. de bulikba (nagyon)nena megyek. Es inkabb itthon sutok :)

Amiket eltudok kesziteni ;

Paprikas krumpli,mindenfele zoldseggel,husfelevel.

Rizses etelek,rizses hus,rizses zoldseg.

Zoldbab fozelek,borso fozelek,minden fozelek.

Fasirtok,husok,sult hus,fott hus,rantott hus.

Sajtok ezerfele modon,rantva,grillezve.

Levesek,mindenfele,paradicsomleves,tojasleves.

Kelt tesztak,kalacsok,kenyeret,pizza,pogacsa.

Sos rudak

Csoki torta,gyumolcs torta.

Pudingok,kokuszos sutemeny.

Parizsi szelet,Margit szelet, narancs torta.

Fanta szelet,es meg ezermillio sutemeny amiket imadok enni,es sutni is.

Ma eppen a barackos gombocot csinaltam meg,egy netes recept alapjan,mire anyumek hazajottek. Isteni lett :) El is fogyott,mind a kilo :)

15/L bocsi hosszu lett kisse : DDD

2009. júl. 7. 18:09
 12/14 A kérdező kommentje:

jó látni,hogy nem vagyok egyedül,nővérem nem szokott segíteni,meg nem is tud sok mindent!Pedig 18/L,a szüleim is mondták,hogy én ellátom magam,ha kell amit csak tudok szívesen főzök vagy sütök,nővérem nem...mi lesz vele ha pestre kerül.:S

Utolsó válaszoló:gratulálok,nagyon ügyes vagy.

Egyetlen bajom az,hogy nem dolgozhatnék vendéglátásként a betegségem(ekcémám) miatt,pedig szívesen lennék szakács,cukrász esetleg pincér is:SS

2009. júl. 7. 20:12
 13/14 anonim válasza:
Minden elismerésem!Ritka manapság az ilyen lány.
2009. júl. 7. 22:11
 14/14 anonim ***** válasza:
én kb 10 éves koromban kezdtem el kotyvasztani, most főszakácsként egy konyhát vezetek 29/F
2009. júl. 9. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!