Mindent megmostok főzés/evés előtt?
nem igazán
zöldségeket,húst megmosom,többit nem
húst mosom, a zöldséget elrakom frissentartó dobozba a hűtőbe, csak akkor mosom meg mielőtt felhasználom.
tojást mostam egy időben, de leszoktam róla teljesen egy pár éve....azóta se volt semmi bajunk tőle.
csak a húst.. zöldség/gyümölcs csak felhasználás előtt közvetlenül, és csak akkor ha koszos, amúgy nem.
tojást sose mostam
Nem, A tojást nem is szabad, kivéve, ha koszos. De a tiszta tojást csak feláztatod, a védőrétegét, és úgy jut be pont a baci a belsejébe., A hidegben is. Én különben a tojást nem teszem hűtőbe, kivéve, ha hűtőpultból származik, csak a kamrába.
A saját gyümölcsöt a fáról esszük, ha nem volt permetezve.
A boltit megmossuk, de narancsot citromot, dinnyét én nem mosom meg.Annyi kell!
Egy kis piszok kell, hogy egészséges legyél!
Vegyszer kevésbé, de én bevallom, a citromot belereszelem úgy kezelőviaszostól. Végül is, nem vagyunk betegek, ennyi minimális szennyezést el kell tudni viselni. Ha úgy van(pl. egy kiránduláson) hogy tudom hogy tiszta a kezem, akkor kezet se mosunk, csak eszünk. A városi koszt viszont kínosan szappannal lemossuk: pl. vonatozás után.
A zöldségeket viszont megmosom kétszer, hámozás után, és darabolás után. Ha földes, akkor hámozás előtt is. A föld veszélyes lehet.A másé, saját kertben felesszük az epret, málnát, paradicsomot, ami földünk tiszta.
Szerintem nem egészséges túlzásba vinni a tisztogatást, ahogyan elhagyni sem egészséges. Egyensúlyt kel találni. Az immunrendszernek dolgoznia kell: egyre viszont nem képes: vegyszermentesítésre. Így mi sokkal jobban rettegünk pl. a hypótól, mint a mikroorganizmusoktól, azok egy része a barátunk.
Olyan aranyos vagy, mint egy kis nutria. Azok mosnak meg mindent. [link]
húst,zöldséget,gyümölcsöt megmosom.A többit nem..Tojást főleg ne mosom meg,mert avval többet ártok..Az olyan gyümölcsöket sem mosom meg amit pucolni kell.Narancs,citrom..
A mogyorót,diót sem mosom meg..
lehet, hogy ha nem csinálnád ezt, akkor elmúlna a betegség. Ne haragudj meg, hogy ezt a példát hozom, de Rákosi alatt a lovakat "steril" istállóba tetették, csupa tiszta majdnemhogy csírátlanított takarmányt adtak nekik, é s mind beteg lett, fel megdöglött. Mert tönkrement a bélflórájuk a nagy tisztaságról.
Nyáron menj le falura, egyél puszta kézzel mosatlan(de tiszta, és nem vegyszeres) friss ételeket, és meglátod, két hét alatt felerősödsz!
Próbáld meg, igazat beszélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!