Étkezési keményítő vs. Liszt, melyik a jobb és miért?
Figyelt kérdés
Melyik a jobb szerintetek?Mert a keményítőben is kb annyi kcal van mit a lisztbe,és ebben ráadásul nem tudjuk h. milyen összetevők vannak pontosan.Most akkor melyik "egészségesebb" és kevésbé hízlaló?2009. jún. 25. 17:49
1/2 nyam-nyam válasza:
Azt pontosan nem tudom,hogy hány kcal. van bennül,de a keményítő kevésbé illetve egyáltalán nem hizlal.Remekül lehet vele sűríteni mártásokat,főzelékeket,leveseket.Arra kell vigyázni,hogy mielőtt sűrítesz vele egy kanállal kis edényben vízzel keverj el egy keveses simára és úgy önts bele az ételbe.Vigyázz nehogy sok legyen,inkább részletekben tedd hozzá.Ha sokat csináltál és megmarad tedd a hűtőbe későbbi felhasználásra.Ha kiveszed ne ijedj meg,hogy betonkemény,kis víz hozzáadásával ismét simára lehet keverni.Az így besűrített ételt ne forrald csak kb,1 percig mert külömben "bepisil" és csúnya lessz.A keményítővel sűrített ételeknek érdekes opálos színe van.Mostanában nagy divat de egészséges is.
Sok sikert.
2/2 anonim válasza:
Orbitális hülyeség hogy a keményítő nem hizlal :D ugye azóta te is rá jöttél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!