Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jobb a teljeskiörlésű...

Miért jobb a teljeskiörlésű liszt? Diétásabb?

Figyelt kérdés

Mindent lehet abból készíteni , arra gondolok h nem ólesz e rosszabb ize az ételnek ..

És a durum tészta ? az is diétás ?


2011. jan. 26. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Egyik sem diétás. A teljes kiőrlésű gabona számtalan hasznos tápanyagot tartalmaz, amit a fehér lisztből egyszerűen eldobnak.
2011. jan. 26. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésű inkább azért jobb, mert sok benne a rost, a "ballasztanyag", amitől lazább, egészségesebb lesz a székleted. Az ilyen magos kenyerekben, zsömlékben pedig plusz nyomelemek lehetnek.

Amúgy én ettem már teljes kiőrlésűből készült palacsintát, nekem elsőre nem ízlett, de gondolom, meg lehet szokni.

A durum pedig ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a sima tészta, csak elviekben jobban eltelít, később éhezel meg utána.

2011. jan. 26. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!