Miért jobb a teljeskiörlésű liszt? Diétásabb?
Figyelt kérdés
Mindent lehet abból készíteni , arra gondolok h nem ólesz e rosszabb ize az ételnek ..
És a durum tészta ? az is diétás ?
2011. jan. 26. 11:50
1/2 anonim válasza:
Egyik sem diétás. A teljes kiőrlésű gabona számtalan hasznos tápanyagot tartalmaz, amit a fehér lisztből egyszerűen eldobnak.
2/2 anonim válasza:
A teljes kiőrlésű inkább azért jobb, mert sok benne a rost, a "ballasztanyag", amitől lazább, egészségesebb lesz a székleted. Az ilyen magos kenyerekben, zsömlékben pedig plusz nyomelemek lehetnek.
Amúgy én ettem már teljes kiőrlésűből készült palacsintát, nekem elsőre nem ízlett, de gondolom, meg lehet szokni.
A durum pedig ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a sima tészta, csak elviekben jobban eltelít, később éhezel meg utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!