1 kg paradicsomban ugyan annyi a tápérték/vitamin/ásványianyag, mint 1 kg cseresznyeparadicsomban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ez a képen a fürtösparadicsom.lehet, hogy a koktélparadicsomra gondolsz.
tápérték nagyjából azonos, azonban valamennyire eltérhet, ami függ valóban magától a fajtától, a termőhelytől, milyen körülmények között termsztették (napfény, vagy mesterséges ) mikor szedték le, vagyis mikor kerül a fogyasztóhoz.
a legtöbb értékes anyag, majd a szabadföldi nyári paradicsomban lesz, ami napon érett nem gyorsította, vagy éppen lassította az érését senki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na ja, az értékes, szabadföldi paradicsomra kb. augusztusig kell várni.
Egyébként azt, hogy ugyanannyi, egybe kell írni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Normális esetben 20 évvel ezelőtt még az alföldön szabadföldön termelték a paradicsomot a konzervgyárak részére.
sajnos már egy hektárnyit sem látni...
becsülöm a szakmádat, a lányom is kertészmérnök-doktor,de nincs mindenben igazad, már bocsi. nem tudom hol élsz, de nálunk hol vannak üvegházak, amik ellátnák az országot belföldi szép paradicsommal?
lehet, hogy nem MO-on.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
6-os:
1. Nem hagy szóljon, hanem hadd szóljon már hozzá...
2. Az írásjelek után hagyni kell egy szóközt.
3. Lehet, hogy szebbnél szebbek az üvegházi paradicsomok, de azok műtrágyán növekedtek.
A paradicsomnak egyébként magas a kálium tartalma, ezért nem árt megsózni tiszta (nem bolti, kálium-kloridozott) sóval.
1.nem magyartanárnak készültem
2.nem excel dokumentumot írok
3.az üvegházas paradicsomot is ugyanúgy lehet szervestrágyázni mint a szabadföldit
4.a szabadföldi paradicsomot is műtrágyázzák
5.a tiszta só NaCl...sehol egy szál Kálium a vegyületben.KCl,aminek megközelítőleg 46% tiszta kálium oxiddá alakul át lebomláskor K2O,mert a növény csak ezt képes hasznosítani.Visszamarad a Cl,amely savanyítani fogja a talajt,a talaj minőségétől függően ez lehet jó hatású is...(amennyiben lúgos a talaj),ha savanyú a talaj,akkor kálium szulfáttal kell próbálkozni.A Káliumnak többféle sója létezik,elemi káliumot nem lehet használni.Ha konyhasót,NaCl-t teszel alá,ezzel a talaj EC szintjét növeled csak,ami elsózáshoz,és a növény kiszáradásához vezet.
Az előző válahoz fűzném,hogy nem vagyok magyarországi,viszont Tompán,Kecskeméten nagyon sok szép üvegházat,fóliaházat láttam,történetesen paradicsommal is.
Vajdaságban is egyre több melegágyas termellő van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
1. Attól még tudhatnál rendesen magyarul.
2. Alapvető helyesírási szabály, hogy az írásjelek után szóközt kell hagyni. Sokkal átláthatóbb lenne a szöveged, egyszer próbáld ki.
3. És szerinted szervestrágyázzák?
4. Valószínűleg, de nyilván nem mindenhol.
5. Biztos igazad van, de én a feldarabolt, fogyasztásra szánt paradicsom sózásáról írtam, nem a növényéről.
Az egyik piaci árus is Bács-Kiskunból szerzi be a(z üvegházas) paradicsomot télen-nyáron, de nincs is olyan íze és illata, mint a szabadföldinek… Az üvegházasnak csak annyi az előnye, hogy nem fagy el, ill. nem támadják meg azok a betegségek, amik a szabadföldit szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!