1 kg paradicsomban ugyan annyi a tápérték/vitamin/ásványianyag, mint 1 kg cseresznyeparadicsomban?
ez a képen a fürtösparadicsom.lehet, hogy a koktélparadicsomra gondolsz.
tápérték nagyjából azonos, azonban valamennyire eltérhet, ami függ valóban magától a fajtától, a termőhelytől, milyen körülmények között termsztették (napfény, vagy mesterséges ) mikor szedték le, vagyis mikor kerül a fogyasztóhoz.
a legtöbb értékes anyag, majd a szabadföldi nyári paradicsomban lesz, ami napon érett nem gyorsította, vagy éppen lassította az érését senki.
Na ja, az értékes, szabadföldi paradicsomra kb. augusztusig kell várni.
Egyébként azt, hogy ugyanannyi, egybe kell írni.
Normális esetben 20 évvel ezelőtt még az alföldön szabadföldön termelték a paradicsomot a konzervgyárak részére.
sajnos már egy hektárnyit sem látni...
becsülöm a szakmádat, a lányom is kertészmérnök-doktor,de nincs mindenben igazad, már bocsi. nem tudom hol élsz, de nálunk hol vannak üvegházak, amik ellátnák az országot belföldi szép paradicsommal?
lehet, hogy nem MO-on.
6-os:
1. Nem hagy szóljon, hanem hadd szóljon már hozzá...
2. Az írásjelek után hagyni kell egy szóközt.
3. Lehet, hogy szebbnél szebbek az üvegházi paradicsomok, de azok műtrágyán növekedtek.
A paradicsomnak egyébként magas a kálium tartalma, ezért nem árt megsózni tiszta (nem bolti, kálium-kloridozott) sóval.
1.nem magyartanárnak készültem
2.nem excel dokumentumot írok
3.az üvegházas paradicsomot is ugyanúgy lehet szervestrágyázni mint a szabadföldit
4.a szabadföldi paradicsomot is műtrágyázzák
5.a tiszta só NaCl...sehol egy szál Kálium a vegyületben.KCl,aminek megközelítőleg 46% tiszta kálium oxiddá alakul át lebomláskor K2O,mert a növény csak ezt képes hasznosítani.Visszamarad a Cl,amely savanyítani fogja a talajt,a talaj minőségétől függően ez lehet jó hatású is...(amennyiben lúgos a talaj),ha savanyú a talaj,akkor kálium szulfáttal kell próbálkozni.A Káliumnak többféle sója létezik,elemi káliumot nem lehet használni.Ha konyhasót,NaCl-t teszel alá,ezzel a talaj EC szintjét növeled csak,ami elsózáshoz,és a növény kiszáradásához vezet.
Az előző válahoz fűzném,hogy nem vagyok magyarországi,viszont Tompán,Kecskeméten nagyon sok szép üvegházat,fóliaházat láttam,történetesen paradicsommal is.
Vajdaságban is egyre több melegágyas termellő van.
1. Attól még tudhatnál rendesen magyarul.
2. Alapvető helyesírási szabály, hogy az írásjelek után szóközt kell hagyni. Sokkal átláthatóbb lenne a szöveged, egyszer próbáld ki.
3. És szerinted szervestrágyázzák?
4. Valószínűleg, de nyilván nem mindenhol.
5. Biztos igazad van, de én a feldarabolt, fogyasztásra szánt paradicsom sózásáról írtam, nem a növényéről.
Az egyik piaci árus is Bács-Kiskunból szerzi be a(z üvegházas) paradicsomot télen-nyáron, de nincs is olyan íze és illata, mint a szabadföldinek… Az üvegházasnak csak annyi az előnye, hogy nem fagy el, ill. nem támadják meg azok a betegségek, amik a szabadföldit szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!