Egy orvostól hallottam"a retek reggel méreg, délben étek, este vitamin". Igaz ez a mondás?
*facepalm*
Nem, ez egy mondóka. Retek az retek, napszaktól függetlenül.
Én úgy hallottam, hogy reggel méreg, délben étek, este orvosság.
Ezt egy honlapon olvastam:
A "reggel méreg, délben étek, este orvosság" mondás nem szó szerint értelmezendő, inkább csak némi elővigyázatosságra, mértékletességre int. Egyébként is ez a népi bölcsesség elsősorban a nehezebben emészthető, nagyobb illóolaj tartalmú fekete retekre vonatkozik, de annak fogyasztását sem a napszakok szerint érdemes korlátozni, hanem inkább csak az egyéni érzékenységre érdemes figyelni. A "reggel méreg" kitétel annyiban igaz, hogy éhgyomorra nem jó retekfélét enni: szakértők legalább egy szelet kenyeret ajánlanak mellé, különösen az érzékeny gyomrúak számára.
Illóolajai serkentik az epe termelődését és a kiürülését is, máj- vagy epehólyag-gyulladás esetén gyorsítja a gyógyulást.
Nem tudom,én se eggel,se délben sőt este se szeetem.Görcsölök tőle mint a fene...
Én azt hallotam hogy eggelizz mint a király,ebédelj mint a heceg,vacsidat add a koldusnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!