A savanyúságok tartalmaznak vitaminokat, vagy elvesznek a tartósítás során?
Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 06:18
1/5 anonim válasza:
Tartalmaznak. A savanyú káposztában több a C vitamin,mint sok gyümölcsben,
2/5 anonim válasza:
a savanyú káposzta más "tészta". semmilyen hőkezelésnek nincs kitéve, sem tartósítónak, csak a természetes tejsavas erjedési folyamat savanyítja. szóval evidens, hogy, nem veszít a káposzta a c-vitamin tartalmából, sőt..
az eltett savanyúságok sajnos valamennyit veszítenek a vitaminokból, mivel általában hőkezeléssel (is) tartósítják őket.de azért annyi marad bennük, hogy télen friss zöldségfélék híján , kéznél legyenek.
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
én sem a savanyúkáposztára gondoltam, nyilvánvaló a c-vitamintartalma, hanem a csalamádéra, almapaprikára, stb. én raktam be ezeket, de hőkezelést nem kaptak.
2011. dec. 3. 08:08
5/5 anonim válasza:
Semmiféle savanyúságot nem kell hőkezelni! Így megmarad a tartalma mindenféle szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!