Félgömb torta, ami nem charlotte sőt nem is piskóta?
Figyelt kérdés
Mostanság 2 olyan tortát is készülök sütni, aminek az alapja félgömb.
Egyiket sem piskótával szeretném sütni,nagyon szeretem tortába a hamis dobos torta tésztáját, ami lényegében linzer szerűség.
Olyan elképzelésem lenne hogy sütnék lényegében egy tészta tálat, és annak az üregét tölteném meg a krémmel illetve vékony tészta lapokkal.
Ha egy gömbölyű porcelán tálat kívülről borítanék be a tésztával és úgy sütném meg, ha a tálon hagyom kihűlni majd leemelem megtartaná a formáját?
Vagy esetleg valami egyébb ötlet?
2012. máj. 3. 19:46
1/4 anonim válasza:
Én a tálat borítanám be alufóliával, és arra a tésztát. Szerintem biztosabb, mert így le tudod emelni egyben az egészet, de anélkül lehet ráragadna..
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én vajazásra gondoltam, de a fólia lehet jobb ötlet.
2012. máj. 3. 21:28
3/4 anonim válasza:
Szerintem a linzer megtartja az alakját az amerikai típusú pitékből kiindulva. De vigyázz, hogy a tál hőálló legyen.
4/4 anonim válasza:
Előzővel egyetértek, ha pitetésztát csinálsz, aaz megtartja az alakját. Ha belülre teszed, babbal, lencsével is lehet lenyomatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!