Miért cukrozzák a legtöbb aszalt gyümölcsöt?
Szigorú diétán vagyok, a cukrot teljesen ki kell iktatnom az étrendemből. Az aszalt gyümölcsök engedettek, de csak a cukrozatlan verzió.. Néztem a boltban a tündérkert meg a kalifa aszalt gyümölcseit, de a legtöbb gyümölcs cukrozott, pl ananász, őszibarack, körte..
Miért szükséges megcukrozni őket, ha ezek a gyümölcsök cukrozatlanul is nagyon édesek?
4 hónapja friss gyümölcsökön élek, azokat eszem nasiként, örülnék ha ehetnék aszaltat is, mert azért mégis teljesen más jellegű mint a friss.. De a cukor miatt le kell mondanom róluk..:(
Ami cukrozott, az "kandírozott". Ez más, mint az aszalás. Az aszalás tulajdonképpen szárítás. A kandírozás pedig az, amikor úgy tartósítják a kezdetben friss gyümölcsöt, hogy forró cukorszirupban áztatják, forgatják hosszú időn keresztül, amíg a nedvességét el nem veszti. Cukor nélkül nem működne ez a folyamat.
Arra figyelj, hogy ne kandírozott gyümölcsöt vegyél, hanem kifejezetten aszaltat. Ránézésre könnyen összetéveszthetőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!