Sok helyen lehet olvasni, hogy ha a babot főzés előtt vízbe áztatom, akkor nem lesz olyan puffasztó. Ha én ezt a vizet megiszom, akkor ettől is fel fogok puffadni?
Cáfolnám az elöttem szólókat, mert én mindig áztatom a babot (babféléket), és soha nem puffadok tőle.
Egyszer fordult elő hogy párom kitalálta de 10-kor hogy az nap babot főzzek, így nem lett beáztatva, na úgy puffadtam, olyan szélgörcseim voltak, mint még soha. :o
Viszont hogy az áztató víztől puffadnál-e nem tudom, ki kell próbálni, de nem tartom valószínűnek.
Nagymamám a bableves első felfőtt levét is le szokta önteni(bár a húslevesét is),mert azt mondja akkor nem puffaszt úgy->tehát lehet,hogy a puffasztó hatás csak főzéssel jön ki.Bár megjegyzem azért abban már jócskán benne van az íze szerintem(mindkét esetben),de mint látszik ez nem egy főzési kérdés.Szerintem erre a kérdésre a válasz az,hogy nem.
Egyébként még ha valakit érdekel,akkor leírom,aki esetleg nem tudja,hogy az ilyen ételekbe ezért jó a köménymag!S általában amik puffadást okoznak (más példa:káposzta) azokhoz receptszerűen írják is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!