Ti milyen szakácsok vagytok?
Én nemrég kezdtem sütni, főzni mióta egyedül élek. Hát azt tapasztaltam, hogy borzasztó szakács vagyok. Nincs semmi érzékem ami a mértékeket illeti. Nem tudom, hogy mennyit kell főzni pl a spagettit. Eddig mindig elfőztem. Ha lány lennék sírnék, de így fiúként csak nevetni tudok a bénaságomon.
Amúgy 21 éves vagyok és fiú.
nemetek és korotok is kérlek írjátok le.
Ne aggodj : mindenki bénán kezdte. Most nyilván roszul éled meg ,hogy nem jönnek össze a dolgok ,de évek múlva ezen már csak nevetni fogsz !!! Mindenki ,igy van ezzel : Az hogy fiú vagy probálkozol jó pont . Egyszer majd lesz lány akit a főző tudományodal fogsz elvarázsolni ::.. Hajrá !!!!! Szurkolunk neked !!!!
Én jól főzök de azért van merT VIP -ben tanultam .
Aki magától tanul meg főzni az 2 szer anyit ér mint mi VIP esek..
Nyugi, bele fogsz jönni!
Tészta-féléknél figyeld főzés közben, amikor a tészta elkezd "üveges" színűvé válni, akkor már valszínű, hogy félfövésben van. Célszerű 1-2 db-ot kivenni, és megkóstolni.
Amúgy pedig a tésztákból főzés után kb. kétszeres mennyiség lesz, rizs, tarhonya kb. háromszorosára dagad.
Mindenki úgy kezdte, hogy csinált valamit és a legtöbb esetben kidobta, majd ismét elkezdte, stb.
Ha tudod, hogy mit szeretnél főzni (kezdd az egyszerűbbekkel), előtte írj ide, megírjuk hogyan kell csinálni. De a net-en is vannak oldalak, ahol jó recepteket találsz.
63/N
Szia!
Én azt tanácsolom,hogy kérj valakitől segítséget!Mondjuk anyukádat is megkérheted,hogy írja le neked az egyszerűbb ételek receptjét,amiket szokott készíteni,vagy itt az internet is,ahonnan mindenféle praktikát meg tudsz tanulni.Meglátod,rövid idő alatt bele lehet jönni,csak az eleje ilyen nehéz!
Én teljesen önállóan tanultam meg főzni.Mindig úgy csináltam,hogy az ízek alapján megpróbáltam következtetni,hogy egy adott ételbe milyen és mennyi hozzávaló kell.Eleinte nekem is voltak baklövéseim,de lassan belejöttem a dologba.Kitartás és menni fog!
22/L
Ne add fel, senkinek nem megy elsőre. Nem jelentheted ki mindjárt az elején, hogy borzasztó szakácsa vagy, mert még nem vagy az, viszont higgy magadban, hogy igenis meg tudod csinálni. A fűszerezéseknél eleinte inkább kicsiket adagolj, sűrűn kóstolgass, lehet az még utólag ízesíteni. Amíg nem vagy rutinos, a tésztát gyakran ellenőrizd főzés közben, villával mindig próbálj meg elvágni egy darabot, és ha könnyen elvágod vele, azonnal vedd ki.
Én kb 22 évesen kezdtem ismerkedni a konyhával, amikor összekerültem a párommal. Inkább lassú és óvatos voltam, mindig mindent sűrűn ellenőriztem nézegettem, a rutin később kialakult. Ma már meg tudok úgy főzni leveset, pörköltet, hogy mindvégig bele sem kóstolok és nem rontom el soha. 35/N
Bele fogsz jönni ha érdekel, pl itt a Bátyám példája.
Több éve költözött el és mára már remek szakács és kifejezetten szeret főzni. Imádom a föztjeit, tehetséges.
Leírom az első próbálkozását :) :
Első ételeként egy egyszerű pörköltet csinált... Felhívott, hogy segítséget kérjen (nem fogom most részletesen szórúl szóra leírni mit mondtam). Mondtam, hogy egy kis zsiradékon pírítsa meg a hagymát üvegesre, maj vegye le a tűzről mikor ezzel megvan és adja hozzá a paprikát...
Leraktuk a telefont és kb 15 perc múlva hívott vissza, hogy mindennel megvan, belerakta a húst is... de ha nem rakja vissza az ételt a tűzre, akkor az hog yfog megfőni? :)))
Pedig esküszöm, hogy mindent elmondtam pontosan és a nap végére kiderült, hogy Anyunkat is többszőr hívta főzés közben.
Egyszóval semmi sem lehetelen, minden gyakorlás kérdése.
Sok sikert.
A kérdésedre válaszolva én könnyű helyzetben voltam, mert érdekelt a főzés, így Anyumnak már 8 éves koromtól folyamatosan segétkezdtem.
Szerintem nagyon jól főzök, de érdekes, hogy sütiket nem nagyon tudok sütni :(
Horváth Ilona Szakácskönyve kezdőknek és haladóknak, most akciósnak is. Bár én édesanyám mellett tanultam meg főzni, de ezt is sokszor elővettem már gyakorlott háziasszonyként is. Nagyon sok alap-dolog le van írva benne, illetve a receptek is könnyen érthetőek, és jók.
(A korábbi 63/N)
Jajj nem vagyok elkeseredve...mondtam is anyumnak, hogy ha lány lennék sírnék de így fiúként nem verem nagydobra.
Én is anyummal főztem, de Ő 100km-re van tőlem. Telefonon elmondta a receptet meg, el is látott jó tanácsokkal, de csak ennyire futotta.
A kérdést csak azért tettem ki mert kíváncsi voltam, hogy még van valaki aki ennyire hülye a szakácskodáshoz?
Köszi a sok biztató választ.
Nem kell aggódnod, mindenki csinál hülyeségeket. Én 20 évesen vizet öntöttem a forró vízbe. Gondoltam, úgy is bő lével csinálom a bolognait, tök mindegy mikor öntöm bele a vizet. Hát, nem mindegy. :D Olyan is volt, hogy a macskámnak sületlen kacsacomb volt a vacsorája. :) Hagymával akartam ízesíteni a krumplipürét, és belefőztem a püré levébe... Piszkosul sz@r volt. :D Levesbe cérnametéltből csak málé lett, de mivel belefőztem a levesbe, az egészet tönkre tettem. Most már egész jókat főzök. Néha sikerül olyan fogást készíteni, mintha tényleg egy igazi háziasszony csinálta volna. Belejöttem, meg majd még bele is jövök. Most már bevállalok komolyabb technikákat is. Elsőre sikerült a kelt tészta, szóval már megyeget a főzés. Majd te is belejössz. Fél éve kezdtem komolyabban főzni saját magamra, és sokat fejlődtem.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!