Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől nem sűrűsödik be a méz?

Mitől nem sűrűsödik be a méz?

Figyelt kérdés
Tegnap csináltam mézet, erre nem akart besűrűsödni. Olyan az állaga, mint a főzeléknek. Eléggé folyékony.

2012. ápr. 23. 09:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
Hogyan csináltál mézet?
2012. ápr. 23. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
2 liter vézben megfőztem a gyermekláncfű virágát és három felszeletelt citromot. Ez volt tegnap előtt. 1,5 órát főztem, majd levettem a tűzről, betettem a spajzba. Tegnap reggel átszűrtem, felmelegítettem és beletettem 3 kilogramm cukrot. Ezt főztem fél órán keresztül, majd üvegekbe raktam és lezártam.
2012. ápr. 23. 09:32
 3/19 anonim ***** válasza:

Te egy méhecske vagy???

Csak az akác méz nem sűrűsödik be rövid idő alatt, az akác méz az még több év alatt is folyékony marad, míg a többi virág, vegyes mézek gyorsabban, akár hetek hónapok alatt is besűrűsödik.

Szóval nincs olyan amitől a méz besűrűsödik, az magától megy a mézeknél.

2012. ápr. 23. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
Most csináltam először mézet. Ezt nem tudtam, amit leírtál. Kösz szépen.
2012. ápr. 23. 09:37
 5/19 anonim ***** válasza:
Jah vagy így! Pitypang méz. Hát az jó kérdés! Lehet annak ilyen folyékonynak kell lennie. Cukorral tudod sűrűbbre csinálni, de ha meg túl sok cukrot teszel bele akkor meg nagyon édes lesz. Az pitypang cukorszirup. Víz és cukor az eléggé folyós tudd lenni, tovább főzzéssel akár tudd még jobban is besűrűsödni, minél több benne a cukor és kevés víz elpárolog belőle, akkor nem lesz olyan folyós.
2012. ápr. 23. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
48%
Ebből csak mézszerű szirup lesz, törődj bele.
2012. ápr. 23. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
Egy valami nem fér a fejembe. Amit üzletekben árulnak mézet és rá van írva, hogy ilyen, meg olyan virágméz. Azok miért olyan sűrűek?
2012. ápr. 23. 09:55
 8/19 anonim ***** válasza:
74%
azért, mert a virágmézet normál esetben a méhecskék csinálják, nem pedig emberek kotyvasztják így, mint ezt te
2012. ápr. 23. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
Ha azokat a mézeket, amiket üzletekben árulnak, méhek csinálják, miért cukrosodnak be?
2012. ápr. 23. 10:17
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy fontos összetevőt kihagytál! A SZÓDABIKARBÓNÁt!

Az ilyen házi mézben invertcukor kell hogy legyen. Annak a legegyszeűbb készítési módja, ha cukrot savban (ez esetben citromsavban) feloldunk, majd a savat lúggal vagy bázissal (itt a szódabikarbóna) semlegesítjük. Jelenleg tovább dolgozik a sav, ezért nem tud a cukor megszilárdulni.

2012. ápr. 23. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!