Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A marlenkához a sűrített...

A marlenkához a sűrített tejet 3 óráig dobozba kell főzni. De mért van az hogy nem sűrűsödik be hanem ugyanolyan híg marad!?!?

Figyelt kérdés
kétszer csináltam már különböző márkájú sűrített tejjel de egyszer sem sikerült :/ a receptek azt írják hogy kásásnak kell lennie de egyáltalán nem lett olyan ...
2012. febr. 18. 21:46
 1/1 karsa ***** válasza:

Szia!


Megkaramellizálódik vagy fehér is marad? Milyen sűrített tejet használtál hozzá (márka, összetevők, zsírtartalom, stb.)?


Én az Arbat orosz boltokban kapható egy literes konzervet szoktam használni, egy óráig főzöm *kuktában*, és teljesen jól be szokott sűrűsödni.


Vagy az a probléma, hogy a tej nem jó (ehhez relatíve sűrű, cukrozott tejkonzerv kell), vagy ha a tej maga jó, akkor valószínűleg több ideig kéne főznöd, nekem úgy rémlik alapból 5-8 órán át kell főzni, nem csak 3! (ami kuktával csak egy óra, szóval érdemes)


És persze félreértések elkerülése végett a dobozban főzést úgy kell érteni, hogy felbontás nélkül (szóval a konyha elkerülése a főzés idejére ajánlott, a dobozt kibontani pedig teljes kihűlésig szigorúan tilos, ha nem akarsz karamellaszökőkutat)

2012. febr. 20. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!