A marlenkához a sűrített tejet 3 óráig dobozba kell főzni. De mért van az hogy nem sűrűsödik be hanem ugyanolyan híg marad!?!?
Szia!
Megkaramellizálódik vagy fehér is marad? Milyen sűrített tejet használtál hozzá (márka, összetevők, zsírtartalom, stb.)?
Én az Arbat orosz boltokban kapható egy literes konzervet szoktam használni, egy óráig főzöm *kuktában*, és teljesen jól be szokott sűrűsödni.
Vagy az a probléma, hogy a tej nem jó (ehhez relatíve sűrű, cukrozott tejkonzerv kell), vagy ha a tej maga jó, akkor valószínűleg több ideig kéne főznöd, nekem úgy rémlik alapból 5-8 órán át kell főzni, nem csak 3! (ami kuktával csak egy óra, szóval érdemes)
És persze félreértések elkerülése végett a dobozban főzést úgy kell érteni, hogy felbontás nélkül (szóval a konyha elkerülése a főzés idejére ajánlott, a dobozt kibontani pedig teljes kihűlésig szigorúan tilos, ha nem akarsz karamellaszökőkutat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!