Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így is ugyanolyan lesz a muffin?

Így is ugyanolyan lesz a muffin?

Figyelt kérdés

Szeretnék muffint csinálni csokiforgáccsal. Viszont nincs itthon sütőforma. Szerintetek ha egy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm az egész tésztát és úgy sütöm meg, az muffin hangulat gyilkos nagyon?? :) Ízre nyilván ugyanolyan lesz! ugye??? Na és a végén felkockázom. Ez így rosszul hangzik?

És még egy kérdés. Még csak próbálkozó vagyok egyébként! Mitől lesz olyan nagyon puha a muffin még holnap is?? Mit tegyek a tésztába?? Nekem mindig olyan kemény lesz már másnapra, sőt már aznap! :D Sajnos tejföl, joghurt és kefir nincs itthon! :(

Köszi a segítséget!!!


2011. ápr. 28. 09:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én ezt az alapreceptet használom, nagyon-nagyon finom, és zacskóba téve még 3-4 nap múlva is puha!

[link]


12 db-os nagyobb méretű muffinsütőm van, 1,5 dl-es pohárral mérem bele a hozzávalókat. Ha tepsiben sütöd, mehet a 2,5 dl-es pohárral. Ízre ugyanolyan finom lesz, de érdemes beruházni egy muffinsütőre, nem drága és mutatós, mégiscsak úgy lesz belőle igazi muffin.

2011. ápr. 28. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
De jóóóóó! Köszönöm!!! Ugyanis a kiméréssel is problémám volt, szerintem azért lett mindig kemény a tészta!! :) Papírformám szokott lenni csak a mai sütésre nem készültem! :)
2011. ápr. 28. 09:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha nem 250 ml-es bögrével készíted, hanem kisebb pohárral (mint én), akkor elég bele fél csomag sütőpor. Ha többet teszel, előfordulhat, hogy sütés közben szépen felfújja a tésztát, de amint kiveszed a sütőből, összeesik.
2011. ápr. 28. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
És még egy dolog! Nem szabad túlsütni, mert akkor is megkeményedik, kiszárad. Muffinformában, előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc elég neki, tepsiben sütve kicsivel több idő (30-35 perc), de amint már nem ragad (ellenőrizd fogpiszkálóval vagy hústűvel), ki is veheted.
2011. ápr. 28. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy! :) köszönöm! Olyan jó, hogy leírod ezeket mert általában ha sütök, legyen az bármilyen egyszerű recept, valamin mindig elbukok. Vagy száraz, vagy égett vagy kemény lesz stb....
2011. ápr. 28. 10:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

vékonyperemű, mindig vízbe mártott pohárral, akár kerek formákra is kiszaggathatod a megsült bögrés sütit.

/ vagy a régifajta, magasmperemű pogácsaszaggatóval/de sajnos nekem sincs ilyenem:))

2011. ápr. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen! :) Ha kérdésed van, írj nyugodtan.
2011. ápr. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is másnapra mindig kemény lesz a muffinom, viszont ha beteszem a mikróba 20-30 másodpercre, az megmelegíti és megint puha lesz, akár a harmadik napon is. Próbáld ki!
2011. ápr. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

:) Én mikor új lakásba költöztünk és mindenünk dobozokban volt, két pici lábast béleltem ki alufóliával, abban csináltam "muffint", hogy legyen mit adni a rokonoknak akik segítettek.


Teljesen jó volt csak nem muffinnak hívtuk, hanem sima kevert sütinek. :)

2011. ápr. 28. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Milyen lett a süti? :)
2011. ápr. 28. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!