A főtt tésztát le kell öblíteni vízzel? Miért?
Figyelt kérdés
Ti leszoktátok? És ha igen, akkor hideg, vagy meleg vízzel?2012. ápr. 17. 17:36
2/17 anonim válasza:
igen, le szoktam hideg vízzel - így nem ragad össze
4/17 anonim válasza:
Igen hideg vizzel,hogy ne ragadjon össze.
5/17 anonim válasza:
nem vagyok egy konyhatündér, de én egy kis olajat teszek a vízbe és akkor nem ragad össze
6/17 anonim válasza:
Az olaszoknál ez szentségtörés egyébként...
Nem szoktuk leöblíteni, egy kis olajjal vagy vajjal összekevered a főtt tésztát, és máris nem ragad össze.
7/17 anonim válasza:
Célszerű hideg vízzel leszűrni,ahogy már előttem is írták azért,hogy ne ragadjon össze. A vízbe pedig felesleges olajat tenni,a tésztán leszűrés után nem marad rajta,csak a lefolyóban tapad meg.
8/17 anonim válasza:
Hideg vízzel le szoktam öblíteni.
Utána kevés zsíron át kell forgatni és pici sóval megpörgetni.
Így tanultam, az már más dolog, hogy a zsíron átforgatni, és sózni = ezt már régen kispórolom az időmből, de az öblítést megcsinálom.
9/17 anonim válasza:
Öblítem, a kioldódó keményítő miatt lehet ragacsos.lehet, hogy ez az Olaszoknál szentségtörés, de én itt tanultam így,és továbbra is így teszek.emiatt nem megyek gyónni a templomba...
10/17 anonim válasza:
Az olaszoknál nem öblitik le a tésztát, nem tesznek sem a vizbe zsiradékot, sem utána. Ennek az az oka, hogy igy a keményitö rajtmarad a tészta felületén és jobben megtapad rajta a mártás, nem folyik le róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!