Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A főtt tésztát le kell öblíten...

A főtt tésztát le kell öblíteni vízzel? Miért?

Figyelt kérdés
Ti leszoktátok? És ha igen, akkor hideg, vagy meleg vízzel?
2012. ápr. 17. 17:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
nem szoktam
2012. ápr. 17. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
igen, le szoktam hideg vízzel - így nem ragad össze
2012. ápr. 17. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen én is le szoktam
2012. ápr. 17. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen hideg vizzel,hogy ne ragadjon össze.
2012. ápr. 17. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
nem vagyok egy konyhatündér, de én egy kis olajat teszek a vízbe és akkor nem ragad össze
2012. ápr. 17. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
53%

Az olaszoknál ez szentségtörés egyébként...


Nem szoktuk leöblíteni, egy kis olajjal vagy vajjal összekevered a főtt tésztát, és máris nem ragad össze.

2012. ápr. 17. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
74%
Célszerű hideg vízzel leszűrni,ahogy már előttem is írták azért,hogy ne ragadjon össze. A vízbe pedig felesleges olajat tenni,a tésztán leszűrés után nem marad rajta,csak a lefolyóban tapad meg.
2012. ápr. 17. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Hideg vízzel le szoktam öblíteni.

Utána kevés zsíron át kell forgatni és pici sóval megpörgetni.

Így tanultam, az már más dolog, hogy a zsíron átforgatni, és sózni = ezt már régen kispórolom az időmből, de az öblítést megcsinálom.

2012. ápr. 17. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Öblítem, a kioldódó keményítő miatt lehet ragacsos.lehet, hogy ez az Olaszoknál szentségtörés, de én itt tanultam így,és továbbra is így teszek.emiatt nem megyek gyónni a templomba...
2012. ápr. 17. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
79%
Az olaszoknál nem öblitik le a tésztát, nem tesznek sem a vizbe zsiradékot, sem utána. Ennek az az oka, hogy igy a keményitö rajtmarad a tészta felületén és jobben megtapad rajta a mártás, nem folyik le róla.
2012. ápr. 17. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!