Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet normálisan...

Miért nem lehet normálisan megpucolni a főtt tojást?

Figyelt kérdés
Ti is kínlódtatok vele? Szinte milis darabokban tudtam levakarni a héját. Lehet,hogy túl friss volt?

2012. ápr. 10. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Én nem kínlódok vele.Egyből lejön a héja,szinte egyben.

A titok annyi,hogy amikor megfő a tojás rögtön jéghideg víz alá kell tenni.Utána szépen le lehet szedni a héját.Én úgy szoktam csinálni,hogy amikor kész,rögtön hideg víz alá.Majd leöntöm a vizet,és folyamatosan engedek rá hideg vizet.Majd hagyom a hideg vízben,és elkezdem pucolni.

2012. ápr. 10. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

nem mindegyik tojást lehet egyszerűen megpucolni, eddig nekünk se sikerült olyan tojást vennünk, amivel ne csináltunk volna koszt a millió apró tojáshéj "forgáccsal",

a vizes trükk se működött :(

ezen a húsvéton valahogy mégis sikerült olyat választani :P

vagy megtanultunk végre tojást főzni? :D

2012. ápr. 10. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
amelyik öreg, azt nem lehet hámozni.
2012. ápr. 10. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Van egy tehnikája a tojáspucolásnak: össze kell törni a hajat nagyon apróra. Legegyszerűbb, ha többször odakoccantod, majd a két tenyered között sodrogatod, és így apróra töröd a héjat, amit már csak egy hártya tart össze. Ebből pedig szinte kiugrik már a tojás.

De ennek van még egy feltétele: a nem túl friss tojás! Legalább 3-4 napos kell h legyen a tojás, mert az annál frissebnél a feférje a hártyához ragad!

2012. ápr. 10. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
én nem teszem hideg vízbe csak hagyom kihűlni mégis simán lejön:D
2012. ápr. 10. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Én is azonnal hideg vízbe szoktam tenni, de mosthogy a sonkalében főztem és abban hűlt ki, nagyon szépen lejött szinte egyben a héja, ezért arra gondolok, hogy sót kell a vízbe tenni, hogy jobban lejöjjön a héja. Legközelebb kipróbálom a sima vízben főtt tojással is.
2012. ápr. 10. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
100%
Én mindig nagyon sok sót teszek a vízben és így könnyen lejön a héja. :)
2012. jún. 10. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Bocsi 3/7- esnek válaszolnék. Kijelentésed nem állja a helyét mert tyúkjaim vannak és az aznapit főve sem lehet megpucolni. Egyébként azt tapasztalom hogy a házi tojás héja ha nem kap a tyúk tápot, márpedig az enyém nem kap , annak vékonyabb a héja és tényleg nehezebb megpucolni
2023. jan. 4. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Lehetséges, hogy ha a főtt tojást egy napra vízzel együtt a hűtőbe rakunk az segít.
2023. jan. 4. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Egyébként most főzök tojásokat, tettem a vizükbe sót us meg ecetet is ahogyan olvadtam egyes kommentekben és mindjárt beszámolok róla, hogy működik e?😉
2023. jan. 4. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!