Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy régen a...

Miért van az hogy régen a barna kenyér volt olcsóbb, de most már a fehér?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 05:24
 1/5 anonim ***** válasza:

mikor régen? nem emlékszem ilyesmire.

Amúgy a barna olcsóbb kellene legyen, mert a teljes kiőrlésű liszttel kevesebb munka van. De nem ez számít úgy látszik, hanem hogy aki azt gondolja, hogy egészségesen akar étkezni, az általában a barna felé hajlik, így azért többet tudnak kérni.

2012. ápr. 16. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
nagyanyáink korában 40es 50es (még talán ) 60as évek...
2012. ápr. 16. 06:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkoriban(40-50-esévekben)azt úgy tudom, fekete kenyérnek hívták, és nagyon nem volt népszerű.Kb 20 évvel ezelőtt, én is kóstoltam ilyesmit,akkor még nem voltak ilyen jó minőségű teljes kiőrlésű kenyerek és hát szerintem is elég vacak volt az a (sötét)barna kenyér!Szóval, azért lehetett olcsóbb, mert nem is volt kelendő.Most már finomabb és nagyon reklámozzák is, hogy mennyire egészséges, és manapság, ami egészséges az nagyon drága.(Meg mostmár az egészségtelen is, a" mi érdekünkben")
2012. ápr. 16. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért drágább most a barna kenyér,mert az emberek elhiszik,hogy ez egészségesebb,mint a fehér. Ami divatos,az mindig drágább.

A háború előtt nem ettek az emberek korpás kenyeret. A korpát a disznóknak adták. Vagy búzalisztből sütött fehérkenyeret ettek. Ez volt az általános. Vagy rozskenyeret (korpa nélkül).

A háború után lehetett korpás,barna kenyeret kapni,ami ha jól emlékszem 1,60 Ft volt. A fehérkenyér 3.60 Ft.

Elég hamar abbahagyták a barna kenyér sütését. Ugyanis azt nem enni vették,hanem a disznókat etették vele,mivel a takarmány hiánycikk volt.

Aki a divat után megy,az fizesse meg. A fehérkenyér semmivel sem egészségtelenebb,mint a korpás kenyér.

2012. ápr. 16. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Régen a kenyér, olyan volt, mint a kalács. Foszlós, szépen megkelt, könnyű volt, és persze akár 2 hétig is elállt anélkül, hogy bármi baja lett volna. Ez volt a fehér kenyér.

A barna kenyér kevésbé volt kidolgozott, és bizony, nemcsak a tiszta búzából készült, hanem közé volt őrölve a korpa is.

Az ár-különbözet mutatta a minőség közötti különbséget is.

Mostanában pár éve valaki kitalálta, hogy a barna kenyér egészségesebb, és ezzel felborította az addigi ár-érték viszonyt, ez már csak a piac hatása. Majd lecseng ez is mint az zsír vs. étolaj, és annyi minden más is.

2012. ápr. 16. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!