Teljes kiőrlésű kenyér okozhat hasmenést?
Kimondottan hasmenést (megeszel valamit és azonnal kijön), nem. Sűrűbb wc-re járást és kicsit (kicsit!!) lágyabb székletet okozhat, mert sok benne a rost.
Nálam nem okozott semmit, csak bélfájást.
*felgyorsítják az anyagcserét
Az anyagcserét azt baromira nem. Az ugyanis adottság, amit tönkre lehet tenni pl. koplalással, de sokat javítani rajta nem igazán.
Okozhat...
Én a házilag sütött kenyérrel voltam ugyanígy!
Szerintem nálad is az van, hogy érzékeny vagy az élesztőre!
Nem mindegy, hogy por élesztő van a kenyérben, vagy rendes.
Nameg a lisztekbe is ki tudja miféle anyagok kerülnek.
Legjobb lenne kenyér nélkül élni, csak nem engedhetem meg magamnak sajnos, hogy helyette napi egy kiló túrót egyek.
A válaszíró 76%-ban
Te aztán tudod, emiatt dobtam ki a kenyérsütőgépet!
Bármilyen receptet próbáltam, nem volt jó, pedig megsült rendesen!
A liszttel meg nem lehetett probléma, mert ugyanabból ha süti készült akkor meg nem volt semmi gond.
Akkor mi marad?
Csakis az élesztő!
A kenyérsütő gépben készült a süti is? :)
A kérdésre válaszolva:
Sok növény van olyan aljas, hogy a magjai héjában vagy felületén valamilyen hashajtó anyag van, mivel így szaporodik: Az állat megeszi a magot, a mag pedig igyekszik minél kevesebb időt sósavban tölteni, végül pedig kipottyan valahol egészen máshol, hogy új nemzedéket alapítson.
Hogy konkrétan a búzánál és a rozsnál mennyire van így, azt nem tudom. De a jelenség létezik és tuti volt oka, hogy az őseink legyalulták róla a héját.
Szerintem egyél mindig másfajta kenyeret, lehetőleg mindig más forrásból. Így az adalékanyagok sem ölnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!