Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van itt vki, akinél a Graham...

Van itt vki, akinél a Graham kenyér hosszabb távú fogyasztása hasmenést okoz? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Legyen szó akár Graham, akár rozs, tönkölybúza, vagy bármelyik más fajta gabonából, illetve másfajta módon készült kenyérről, egy- másfél hét fogyasztás után megy tőlük a hasam, és ez nagyon megnehezít a diétát, mert a puffasztott rizst képtelen vagyok legyűrni. Egyedül a fehér, illetve félbarna vagy barna kenyeret tudom gond nélkül megenni, pont azokat, amelyeket le kellene váltanom. Valaki tapasztalt közületek hasonlót? Mi lehet az oka a hasmenésnek? Próbáltam a Google-t, de nem sok információt találtam:(

25/L

2011. febr. 14. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Oka a tulzott rost fogyasztás.Megpuhitja a székletet.Talán almával vagy probiotikummal lehtne kompenzálni.Amúgy egy kis étcsoki is csodákra képes ha szereted.
2011. febr. 15. 00:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál! Ennyire puhítaná a székletet? Az az érdekes, hogy ha gyümölcsöt vagy zöldséget eszek, abban is sok a rost, még sincsen hasmenésem tőlük:S

Sajnos nem ehetek csokoládét, mert inzulinrezisztenciám van, ami miatt komoly, szénhidrátmentes diétát kell(ene) tartanom.De nagyon nehéz így bármivel is helyettesíteni a korábban fogyasztott fehér/félbarna kenyereket.Az Abonett kenyeret még nem próbáltam, az az utolsó reményem:(

2011. febr. 15. 00:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyél meg egy kilo narancsot,majd meglátod h az is megpuhitja,hacsak nem megy majd a hasad töle.Ne nagy dózisú 100%.os üccsi is olyan.Szóval tényleg ezek a rostosak székletpuhitó hatásuak(persze minden ember más,de általában és persze ha sokat eszel belőlük.)
2011. febr. 15. 08:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Akinek normális sebességű, vagy gyorsabb az anyagcserélye annak lehet hasmenése tőle. Viszont nekem sajnos a krónikus székrekedésemre már a sok rost+víz sem gyógyír:(
2011. febr. 15. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!