Tudtok még ilyen egyszerű finom kajákat mint pl a fokhagymás tejfölös kenyér?
bundáskenyér fokhagymás sajtszósszal
sütőben sütött krumpli tejfölös-ecetes hagymával, vajjal
zsríoskenyér lilahagymával
petrezselymes-joghurtos mártogatós+ropi
háztartási keksz+margarin+kakaópor kikeverve
Virslit hosszában felvágsz, hogy azért ne essen szét. A résbe betömködsz trappista sajtcsíkot. A töltött virslit bebugyolálod bacon csíkba, s sütőben sütöd, kis lángon, míg a szalonna meg nem pirul rajta.
Kenyérszelet mindkét oldalát megvajazod, megkened májkrémmel, megszórod reszelt sajttal, s addig beteszed a sütőbe, míg rá nem olvad a sajt.
Kiflikarikákat egy kis olajban megpirítasz, s ráütsz 2-3 felvert tojást, s megsütöd, mint a rántottát.
Kenyérfélék:
- bundás jó csípős paprikakrémmel pöttyözve
- házilag készített melegszendvicskrémes-sajtos-kukoricás
- margarinos gépsonkás majonézes
- mustáros
Főtt kaják:
- tükörtojás/ham and eggs őrölt paprikával szórva
- nagyszüleim csípős (már nem élnek sajnos), és apa kolbászos lecsója
- kolbászos/gombás/sonkás/stb. rántotta
- mindenféle "zöld" krém, amit pirítósra kenhetünk
Tepsis krumpli, imádom.
Szalonna szelektre rászórom a felszeletelt burgonyát, rá jó sok negyedelt hagyma, és még szalonna, be a sűtőbe és fél-háromnegyed óra múlva ehető a finom krumpli a jó ropogós szalonnával.
7:44 - elolvastam, s előjött a szokásos epegörcsöm:((
Régi szép idők, mikor ilyen finomságokat ehettem! Szalonna, hagyma,kolbász....Ma már marad a sajtos-tejfeles kenyér-hagyma nélkül. Becsüld meg ezt az időt, mikor még vétkezhetsz!
tepsis krumpli másképp:) egy kicsi idő kell hozzá, de megéri, akárcsak az előbbi változat.
no én a krumplit kb 20 percig főzöm hájában, majd felkarikázom. egy zsírozott tepsibe terítek egy sort, rá minden finomságból egy kicsi, ami otthon van. (kolbász, mamradék sülthús, szalonna stb)rá egy sor karikázott hagyma, a krumpli másik fele. sűrű palacsintatésztát keverek, amit fűszerezek, só, bors, majoranna , ezzel leöntöm a rakottast és pirulásig sütöm.
extra feltét, ha van otthon sajt, reszelek rá abból is.
savanyúsággal, céklával, kecsappal isteni finom és laktató.
tény, hogy tovább tart, mint a tejfölös kenyér, de finomabb is...
bundáskenyér tepsiben sütve. mondjuk toastkenyeret, tojásba mártani, vajazott tepsibe rakni egymás mellé, megszórni reszelt (füstölt)sajttal és pirosra sütni.
nem szív föl semennyi olajat, így kicsit kalóriaszegényebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!