1/3 anonim válasza:
A sügér szó népies változata.
Olyanokra szokás mondani, akik nem ismerik az olyan méltán népszerű keresőket, mint pl. a Google.
2/3 anonim válasza:
A sikér a búza, illetve a liszt olyasfajta fehérjeszerű összetevőinek az összessége, amit ha víz alatt kimosol belőle, akkor egy gyurmaszerű, keményítőszerű anyagmassza marad vissza.
Ettől lesz "gumis" egy jófajta lisztből készült tészta. Gyakorlatilag ez adja a tészta szerkezetet. Ha a liszt sikértartalma alacsony, akkor egy lapos sz@rt, tulajdonképpen lepényszerű bodagot kapsz. Ha erre gondolsz :)
3/3 anonim válasza:
Másnevén glutén ;) , fehérjefajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!