Gépi kenyérsütéshez kellene, több kilogramm rossz minőségű B80 lisztet vásároltam, ami nem hajlandó megkelni. Ezzel állítólag fel tudnám használni, csak sosem láttam, hogy is van csomagolva és hol lehet kapni...köszönöm a segítséget!
2012. jan. 13. 11:12
1/7 anonim válasza:
A sikér a búza egyik mutatója. Egy fehérje ami csak a búzában található meg. Ez a vázfehérje adja meg a levegős szerkezetét a tésztának.
Vásárolj jó minőségű, magas sikértartalmú lisztet, és keverve adagold a rossz minőségűvek.
SIKÉR = Sütő Ipari ÉRték
2012. jan. 13. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az útbaigazítást, ezekkel tisztában vagyok. A rövidítés nem találó, a "K" mit jelent?
Vásárolnék jó minőséget de átvágnak a boltban! 10 kg B80 lisztet vettem, ez 20 db sütés. Egy sem kelt meg! Más fajta liszt viszont igen. Egyértelmű, hogy a liszt nem jó! Több helyen olvastam, ilyenkor sikért tesznek hozzá.
Nos arra lennék kíváncsi, hol árulják? Patikában, zöldségesnél, piacon, Tescóban?
2012. jan. 13. 11:45
3/7 anonim válasza:
Én csak bioboltban tudtam venni.
Itt egy link, ahol megnézheted mennyi, meg hogy néz ki: [link]
Fél kiló liszthez 2 dkg megy kb.
2012. jan. 13. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy én inkább a rossz minőségű élesztőre gyanakodnék. (Esetleg nem megfelelő kelesztés)
2012. jan. 13. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, bizonyára ezért nem találtam! 2 gépem van, egy évig tökéletesen sikerült. Ez a 10 kg-os tételű liszt a legfrissebb élesztővel sem kelt meg egyszer sem.
A képen a fehér csomagolásúban van a rossz minőségű. A barnában tökéletes.
(Nyomtam a zöldet!)
2012. jan. 13. 13:04
6/7 anonim válasza:
Elnézést kérek hogy így sok ev utan belepofázok, de egy elég nagy hülyeség amit az előző fél mond, ugyanis a sikér egy fehérje, amely a búzában és más gabonafélékben található meg. A különböző búzáknak különböző sikértartalmuk van. A sikér rugalmassá teszi a tésztát, keléskor nem engedi hogy a képződő gázbuborékok kiszabaduljanak - így lesz magas a kenyér és nem esik össze.
2021. jan. 8. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os hsz! Bizony azóta 9 év telt el...Sikért anno megtaláltam egy bio boltban. Talán 25 dekás csomagolásban volt... Sikerrel használtam kb 2 évig, nem volt tökéletes de 80%-os állapotú lett a kenyér. Később tudam meg a híradásokból hogy országunkat akkoriban megterítették rossz minőségű külföldi eredetű liszttel... Azóta nincs gondom a kenyérsütéssel. Ezt a Nagymamis kenyérlisztet veszem, nincs rá panasz. Sajnos a régi kedvenc, a rozskenyérliszt eltűnt a polcokról és a többi különleges kenyérliszt is. ami van helyettűk, az meg nagyon drága. Maradt az a megoldás, szezámmagot ké lenmagot teszek hozzá. Sikért azóta sem használok, évek óta egy deka élesztővel 100%-ra megnő a kenyér, örömömre.... Köszönöm a hsz-eket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!