Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sikér-t hol lehet vásárolni?

Sikér-t hol lehet vásárolni?

Figyelt kérdés
Gépi kenyérsütéshez kellene, több kilogramm rossz minőségű B80 lisztet vásároltam, ami nem hajlandó megkelni. Ezzel állítólag fel tudnám használni, csak sosem láttam, hogy is van csomagolva és hol lehet kapni...köszönöm a segítséget!
2012. jan. 13. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:
8%

A sikér a búza egyik mutatója. Egy fehérje ami csak a búzában található meg. Ez a vázfehérje adja meg a levegős szerkezetét a tésztának.

Vásárolj jó minőségű, magas sikértartalmú lisztet, és keverve adagold a rossz minőségűvek.

SIKÉR = Sütő Ipari ÉRték

2012. jan. 13. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az útbaigazítást, ezekkel tisztában vagyok. A rövidítés nem találó, a "K" mit jelent?

Vásárolnék jó minőséget de átvágnak a boltban! 10 kg B80 lisztet vettem, ez 20 db sütés. Egy sem kelt meg! Más fajta liszt viszont igen. Egyértelmű, hogy a liszt nem jó! Több helyen olvastam, ilyenkor sikért tesznek hozzá.

Nos arra lennék kíváncsi, hol árulják? Patikában, zöldségesnél, piacon, Tescóban?

2012. jan. 13. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak bioboltban tudtam venni.

Itt egy link, ahol megnézheted mennyi, meg hogy néz ki: [link]

Fél kiló liszthez 2 dkg megy kb.

2012. jan. 13. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Előző vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy én inkább a rossz minőségű élesztőre gyanakodnék. (Esetleg nem megfelelő kelesztés)
2012. jan. 13. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, bizonyára ezért nem találtam! 2 gépem van, egy évig tökéletesen sikerült. Ez a 10 kg-os tételű liszt a legfrissebb élesztővel sem kelt meg egyszer sem.

[link]

A képen a fehér csomagolásúban van a rossz minőségű. A barnában tökéletes.

(Nyomtam a zöldet!)

2012. jan. 13. 13:04
 6/7 anonim válasza:
100%
Elnézést kérek hogy így sok ev utan belepofázok, de egy elég nagy hülyeség amit az előző fél mond, ugyanis a sikér egy fehérje, amely a búzában és más gabonafélékben található meg. A különböző búzáknak különböző sikértartalmuk van. A sikér rugalmassá teszi a tésztát, keléskor nem engedi hogy a képződő gázbuborékok kiszabaduljanak - így lesz magas a kenyér és nem esik össze.
2021. jan. 8. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os hsz! Bizony azóta 9 év telt el...Sikért anno megtaláltam egy bio boltban. Talán 25 dekás csomagolásban volt... Sikerrel használtam kb 2 évig, nem volt tökéletes de 80%-os állapotú lett a kenyér. Később tudam meg a híradásokból hogy országunkat akkoriban megterítették rossz minőségű külföldi eredetű liszttel... Azóta nincs gondom a kenyérsütéssel. Ezt a Nagymamis kenyérlisztet veszem, nincs rá panasz. Sajnos a régi kedvenc, a rozskenyérliszt eltűnt a polcokról és a többi különleges kenyérliszt is. ami van helyettűk, az meg nagyon drága. Maradt az a megoldás, szezámmagot ké lenmagot teszek hozzá. Sikért azóta sem használok, évek óta egy deka élesztővel 100%-ra megnő a kenyér, örömömre.... Köszönöm a hsz-eket.
2021. jan. 12. 18:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!