Neten rendelem a pizzát, bankkártyával fizetek, adtok borravalót?
Én szoktam.
És igazából azóta mióta egy rövid ideig dolgoztam egy pizzériában. A pizzafutár fizetése úgy van megállapítva, hogy totálisan a borravalóra alapoznak.Tehát egy minimumot kap,mert "úgyis van borravaló". Persze ez így tök nem normális, de ez van.
Az ilyen vendéglátósok, ételfutárok belekalkulálják a rendes árba is a borravalót, hidd el!
Csinálj egyszer magad pizzát (vagy bármit), add össze mennyibe került az alapanyag, és meglátod... Bár ha nem tudsz sütni/főzni, akkor persze megéri rendelni. De nekik ez pikpak munka, az energiával is sokat spórolnak a tömeggyártás folytán.. A szállítást is tudják jól ütemezni a sok megrendelő miatt...
Szóval nem szoktam borravalót adni. Nekem se ad senki borravalót ha épp van munkám és mondjuk kontrolling asszisztensként dolgozok (abszolút átlagon aluli pénzért)...
A futárok meg ha kevéslik a fizut, akkor keressenek más állást, kérjenek béremelést...
Majd ha fölös millióim lesznek, akkor jótékonykodok. De a borravaló nevetséges szokás. Pont mint az orvosi hálapénz, mikor annyi pénzt levonnak egészségügyi dolgokra...
"Majd ha fölös millióim lesznek, akkor jótékonykodok. De a borravaló nevetséges szokás. Pont mint az orvosi hálapénz, mikor annyi pénzt levonnak egészségügyi dolgokra...""
Te akkor se adnál borravalót ha millióid lennének,mert egy büdös zsi..ó vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!