Adtok borravalót a pizzafutárnak?
Mi sem adunk... Ha ilyen kb. 20 Ft marad a végén, akkor lehet hogy mondom, hogy azt hagyja, de csak akkor, ha időben és melegen hozta.
Amúgy szerintem is ez a munkája, kap érte fizetést, szerintem annyira rosszul sem keresnek, úgyhogy részemről ennyi.
50-100Ft körül mindig adok, fodrásznak, ha tetszik a végeredmény 200-300 körül is adok. költöztetőknek fejenként 1000-et is adtam már.
ha van pénzem pizzát rendelni, fodrászra, költöztetőre, akkor arra is lesz, hogy a szolgáltatás mértékéhez híven egy kis borravalót is adjak. a borravaló egy kulturált, pénzbeli köszönet egy szolgáltatásért.
Teljesen magánügy, hogy adnak vagy nem, nem látunk a kulisszák mögé.
Sokan elcsodálkoznának a munkaadók trükkjein, milyen saját szabályaik vannak a fizetéssel kapcsolatba. Mondhatni, ahány ház, annyi szokás.
Van ahol csak papíron kapnak minimálbért és csak a borravaló a dolgozóé.
Üzleti eladóként - ha elad valamit, akkor kap jutalékot. Egyébként felkophat az álla. Természetesen vannak nagyobb borravalós állások is, orvos, temetkezés, szálloda, vendéglátás, stb.
Szinte lehetetlen kiismerni magunkat. Külföldi turistaúton előre megmondják, ennyit illik adni a portásnak, moziban, taxisnak, vagy pl. hogy németben a benzinkútnál nem szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!