Muszáj borravalót adni a pizzafutárnak?
10 ft nem nagy pénz, szerintem simán add neki, amúgy is a borravaló nem 10 ft-nál hanem inkább 10%-nál kezdődik..de ha nincs több pénzed akkor nem kell feltétlenüla dnod borravalót
de a 10 ft-ot ne sajnáld, ez így is lehet korrekt részedről
Sok futár borravalóból él!!!
A fizetése kevés,mert tudják, hogy "gyűjt" magának!
Ha szimpatikus és korrekt adj neki!
Helló!
Én is ennyi idős vagyok. Itt van 1-2 bunkó futár! Én is annak adok aki korrekt és szimpatikus! De mondjuk ha van pénzed akkor szedj össze apróból úgy hogy mondjuk 790 ft helyett 900 legyen és akkor azt add oda neki, úgyhogy nem kérsz vissza!
Én nem adok. Megmondom, miért.
Régebben lehetett a Pizza Hut-tól pizzát rendelni házhoz. Azt hirdették, hogy "ingyenes" házhozszállítás. Aztán észrevettem, hogy a házhoz szállított pizza 10%-kal többe kerül, mint az étteremben, eleve így nyomják a szórólapot. Azóta senkinek sem adok borravalót, csak 100 Ft-ra kerekítve, mert úgy veszem, a kiszállítási díjat beépítették az árba.
Nem érdekel, miből és a futár, nyilván kap adóköteles fizetést. Ha nem tetszik neki, keressen másik állást, ahol többet keres, vagy tanuljon, ha jobban akar élni.
A borravaló után nem adózik. Nekem az miért jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!