Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Adtok borravalót a pizzafutárnak?

Adtok borravalót a pizzafutárnak?

Figyelt kérdés
ÉN NEM NAGYON. nem is nagyon tehetem meg, és őt is megfizetik, nem vagyok rákötelezve hogy adjak neki. legtöbb pizza x90 forintra jön ki, akkor oda szokom adni a 10-est, de mikor x60-ra van pl, akkor nem adom oda a +40 ft-ot. én vagyok csak ilyen, vagy más sem ad?
2012. jan. 8. 12:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%

Nem szoktam pizzát rendelni.Otthon készítem sokkal jobb.

De ha rendelnék biztosan adnék borravalót.

2012. jan. 8. 13:41
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
10%-ot szoktam adni. Ha sokat késik, és a késésért járó sütit sem adja akkor nem kap.
2012. jan. 8. 16:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Én szoktam. Általában óriás pizzát rendelünk ami 2200 ft, akkor odaadom neki a 2500-at.
2012. jan. 8. 18:56
 14/16 imophone válasza:
Sziasztok!A pizzafutàrok nagyrésze Magyarorszàgon úgy dolgozik'hogy reggel bemegy dolgozni és kap 5 ezer forintot.Ebből a pénzből kell megtankolni az autòt vagy motort amivel dolgozik.Tehàt nem a főnök tankolja a munkaeszközt.ha kevès a munka akkor nem kell sokat tankolni,viszont nem sok a borravalò.Ha sok munka van és mondjuk tankol 4 ezer forintért akkor a reggel kapott pénzből marad 1000 forint.Tegyük fel volt aznap 40 kiszàllítandò cím és ha àtlagba minden cimre kijön 100 FORINT jatt akkor 4000ft jatt és a reggelről maradt 1000 ft aznap kerestèl 5000 ft ot.Szerintem kell a 100 ft jatt minimum.Arról még nem is beszeltem,hogy sokan a sajàt jàrművükkel dolgoznak.10 forint jatt az szinte semmi. Egy nap nem tud 50 címnél többet elvinni.
2012. jún. 5. 15:12
 15/16 Gabyka014 válasza:
A pizzafutárnak illik adni 100-150 Ft-ot. Aki nem ad az ne is rendeljen. Főzzön magának.
2014. jan. 23. 12:23
 16/16 anonim válasza:

"Sziasztok!A pizzafutàrok nagyrésze Magyarorszàgon úgy dolgozik'hogy reggel bemegy dolgozni és kap 5 ezer forintot.Ebből a pénzből kell megtankolni az autòt vagy motort amivel dolgozik.Tehàt nem a főnök tankolja a munkaeszközt.ha kevès a munka akkor nem kell sokat tankolni,viszont nem sok a borravalò.Ha sok munka van és mondjuk tankol 4 ezer forintért akkor a reggel kapott pénzből marad 1000 forint.Tegyük fel volt aznap 40 kiszàllítandò cím és ha àtlagba minden cimre kijön 100 FORINT jatt akkor 4000ft jatt és a reggelről maradt 1000 ft aznap kerestèl 5000 ft ot.Szerintem kell a 100 ft jatt minimum.Arról még nem is beszeltem,hogy sokan a sajàt jàrművükkel dolgoznak.10 forint jatt az szinte semmi. Egy nap nem tud 50 címnél többet elvinni."

nekem,mint megrendelőnek ehhez az égvilágon semmi közöm.Ő dolga. Az enyém pedig az,hogy a megrendelt ételt/pizzát kifizessem. A többit kapja a munkáltatójától és az ő privát magánügyük,hogy mivel tankol.

A borravaló egy ősrégi szokás,aminek lejárt a szavatossági ideje. Továbbá sehol sincs törvénybe ültetve. Aki ad még borravalót, adjon. Aki nem,az nem.

A borravaló ma, 2018-ban már kedv kérdése és hogy kinek mi a "ciki".Van akinek ciki, ha nem ad, van,aki meg le**arja.

Pontosan ennyi és nem több.Mindenki döntse el maga.A futár meg verje máshol a mellét,ha épp nem kap borravalót. Például kereshet más munkát.

Üdv

2018. ápr. 19. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!