Adtok borravalót a pizzafutárnak?
Nem szoktam pizzát rendelni.Otthon készítem sokkal jobb.
De ha rendelnék biztosan adnék borravalót.
"Sziasztok!A pizzafutàrok nagyrésze Magyarorszàgon úgy dolgozik'hogy reggel bemegy dolgozni és kap 5 ezer forintot.Ebből a pénzből kell megtankolni az autòt vagy motort amivel dolgozik.Tehàt nem a főnök tankolja a munkaeszközt.ha kevès a munka akkor nem kell sokat tankolni,viszont nem sok a borravalò.Ha sok munka van és mondjuk tankol 4 ezer forintért akkor a reggel kapott pénzből marad 1000 forint.Tegyük fel volt aznap 40 kiszàllítandò cím és ha àtlagba minden cimre kijön 100 FORINT jatt akkor 4000ft jatt és a reggelről maradt 1000 ft aznap kerestèl 5000 ft ot.Szerintem kell a 100 ft jatt minimum.Arról még nem is beszeltem,hogy sokan a sajàt jàrművükkel dolgoznak.10 forint jatt az szinte semmi. Egy nap nem tud 50 címnél többet elvinni."
nekem,mint megrendelőnek ehhez az égvilágon semmi közöm.Ő dolga. Az enyém pedig az,hogy a megrendelt ételt/pizzát kifizessem. A többit kapja a munkáltatójától és az ő privát magánügyük,hogy mivel tankol.
A borravaló egy ősrégi szokás,aminek lejárt a szavatossági ideje. Továbbá sehol sincs törvénybe ültetve. Aki ad még borravalót, adjon. Aki nem,az nem.
A borravaló ma, 2018-ban már kedv kérdése és hogy kinek mi a "ciki".Van akinek ciki, ha nem ad, van,aki meg le**arja.
Pontosan ennyi és nem több.Mindenki döntse el maga.A futár meg verje máshol a mellét,ha épp nem kap borravalót. Például kereshet más munkát.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!