Ha a pizzát már előre kifizettem bankkártyával, akkor is adjak a futárnak borravalót?
Szia!
Én alapból nem adok futárnak borravalót!
Borravaló a pincérnek jár, akkor ha meg vagy elégedve azzal, hogy időben észreveszi, hogy már a második körödet szeretnéd kérni, ha a számla kérésért nem kell kiesned a székből, hanem csak bólintanod kell, ha azt mondja hogy jó étvágyat...stb
A futárt a cége megfizeti, az a dolga. Akkor járna igazából neki borravaló ha valami pluszt is nyújtana (nem kell rosszra gondolni:), de a pizza kiszállítása a munka köri leírása, az nem pedig a figyelmességből adódik...
remélem érted
(bár lehet hogy engem utálnak a futáros ételszállítók, de hát ez van. Nekem sem adnak borravalót, hogy helyesen könyveltem...)
lemaradt:
A futárnak csak abban az esetben adnék borravalót, ha 10 emeletesben laknánk, elromlana a lift, és gyalog felhozná...
azert ez nem mindig igy van, hogy azert kapja a fizeteset, hogy kiv vigye a pizzat, mert nagyon sok helyen, azt vallaljak, hogy csak borravalora vannak (van ilyen az ismerettsegi körben), vagyis fizetest nem kapnak, a benzint kifizetik nekik, es ennyi.
Nem mellesleg a pincer meg azert kapja a fizeteset, hogy eszrevegye, ha a masodik körödet szeretned, hogy jo etvagyat kivanjon, stb. neki meg ez a munkaköri leirasa (pincerkent is dolgozom most :) ).
Adj neki egy 100-ast vagy 200-ast.
Végülis ő viszi a fini pizzádat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!