Finomlisztet házilag?
Ha van valakinek házi malma, tud finomlisztet készíteni?
Hogyan?
Mi a készülék neve?
Van egy Arabella házi malmom ami teljes kiörlésűt nagyon jól tud.
De tudnék valahogy finomlisztet is készíteni?
Búza van, biztos helyről.
Éppen ilyen van nekem is. Imádom! Nagyon jó kis gép.
Készíthetek vele még kukoricalisztet is.
De finomlisztet hogyan?
Pedig szeretnék saját finomlisztet.
De átszitálással a korpa csak egy részét tudom eltávolítani.
Mégis hogyan készítik a finomlisztet?
Házilag miként lehetne legalább közelíteni hozzá?
Nekem is Arabella malmom van. (Jó kis gép!)
Próbáld ki, hogy közepesre őrölsz és átrostálod többször.
A végét már ne rostáld, mert ott marad a (tetején) a korpa.
Sokat világosít a liszten.
Lehetne még fújogatni, de az macera...
Köszönöm kedves utolsó!
Úgy tettem, ahogy mondtad. Elég jól sikerült.
4x rostáltam át finom rostán. (Végét mindig meghagytam)
Így lett kétféle lisztem és kétféle korpám.
A legjava "világos"lisztből teljesen jó lett a kenyér. Olyasmi lett, mint a boltban a félbarna.
A finom korpát felhasználtam leves sűrítésére
A durva korpa olyan mint a bolti búzakorpa. -> müzli
A barnalisztből meg majd kitalálok valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!