Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Finomlisztet házilag?

Finomlisztet házilag?

Figyelt kérdés

Ha van valakinek házi malma, tud finomlisztet készíteni?

Hogyan?


2011. nov. 29. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Van ilyen készülék, nem olcsó. A hozzávaló gabonát azonban csak megbízható helyről, tisztességes gazdálkodótól szabad megvenni, aki kis tételben nem szokott eladni.
2011. nov. 29. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Mi a készülék neve?

Van egy Arabella házi malmom ami teljes kiörlésűt nagyon jól tud.

De tudnék valahogy finomlisztet is készíteni?


Búza van, biztos helyről.

2011. nov. 29. 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Pl:

[link]

[link]


De szerintem ez sem tud finomlisztet, mert ahhoz valahogy szét kell válogatnia a maghéjat, stb.

2011. nov. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Éppen ilyen van nekem is. Imádom! Nagyon jó kis gép.

Készíthetek vele még kukoricalisztet is.


De finomlisztet hogyan?

2011. nov. 29. 14:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem finom liszttel ne kísérletezz, inkább vegyél magángazdálkodótól, aki rendesen tárolja és mindig friss nála.
2011. nov. 29. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Pedig szeretnék saját finomlisztet.

De átszitálással a korpa csak egy részét tudom eltávolítani.


Mégis hogyan készítik a finomlisztet?


Házilag miként lehetne legalább közelíteni hozzá?

2011. nov. 29. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem is Arabella malmom van. (Jó kis gép!)


Próbáld ki, hogy közepesre őrölsz és átrostálod többször.

A végét már ne rostáld, mert ott marad a (tetején) a korpa.


Sokat világosít a liszten.


Lehetne még fújogatni, de az macera...

2011. nov. 30. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó!

Úgy tettem, ahogy mondtad. Elég jól sikerült.

4x rostáltam át finom rostán. (Végét mindig meghagytam)

Így lett kétféle lisztem és kétféle korpám.


A legjava "világos"lisztből teljesen jó lett a kenyér. Olyasmi lett, mint a boltban a félbarna.


A finom korpát felhasználtam leves sűrítésére

A durva korpa olyan mint a bolti búzakorpa. -> müzli

A barnalisztből meg majd kitalálok valamit :)

2011. dec. 2. 22:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Tudom régi kérdés, de nagyanyáink egészbe őröltették a búzaszemeket, és kétféle szitán szitálták le. Először a drótszitán (nagyobb lyuk) aztán meg szövetszitán. Itt csak a porszem ment át, és a héja a vékonyságának köszönhetően az akkori malmokban nem törtek nagyon össze, nem porrá, így könnyen kiszitálták közüle a finomlisztet, és a szemetet, amiből nem sütöttek. Felén. De azért ínséges időkbe belerakták, de általában azt a tyúkok kapták.
2013. jan. 17. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Az Arabellával csak teljes kiőrlésű lisztet tudsz csinálni. Az a legegészségesebb.
2013. jan. 17. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!