Teljes kiörlésű lisztből hogyan lehet finomlisztet készíteni?
Figyelt kérdés
Házilag2011. nov. 24. 21:09
1/6 anonim válasza:
Sehogy. Hiába szitálod át finom szűrőn, a korpát nem tudod belőle eltüntetni. Én is megpróbáltam,de nem sikerült.
2/6 anonim válasza:
Sehogyan nem lehet ott megőrölték az egész magot lisztnek hogy lehetne szétválasztani? A fínomliszt őrlésnél nagyobb hézaggal őrölnek és a búza fehér belseje a kemény gríztől szétszitálható.
3/6 anonim válasza:
A malomban se lehet szétválasztani mellesleg!
4/6 A kérdező kommentje:
Eszerint ha nagy hézaggal őrlöm, akkor a korpát jobban le tudom rostálni? Azután átnyomom a dara-lisztet a malmon mégegyszer finom fokozaton, és máris közelebb leszek a finomliszthez?
Reggel kipróbálom. :)
2011. nov. 25. 01:09
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy a búzát őrlöm először "nagy hézaggal" durvára.
2011. nov. 25. 01:10
6/6 A kérdező kommentje:
Nem sikerült.
Az a baj, hogy szitálással nem lehet különválasztani a búzadarát a korpától. (közel azonos méretűek)
2011. nov. 29. 12:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!