Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Teljes kiörlésű lisztből...

Teljes kiörlésű lisztből hogyan lehet finomlisztet készíteni?

Figyelt kérdés
Házilag
2011. nov. 24. 21:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Sehogy. Hiába szitálod át finom szűrőn, a korpát nem tudod belőle eltüntetni. Én is megpróbáltam,de nem sikerült.
2011. nov. 24. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Sehogyan nem lehet ott megőrölték az egész magot lisztnek hogy lehetne szétválasztani? A fínomliszt őrlésnél nagyobb hézaggal őrölnek és a búza fehér belseje a kemény gríztől szétszitálható.
2011. nov. 24. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A malomban se lehet szétválasztani mellesleg!
2011. nov. 24. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Eszerint ha nagy hézaggal őrlöm, akkor a korpát jobban le tudom rostálni? Azután átnyomom a dara-lisztet a malmon mégegyszer finom fokozaton, és máris közelebb leszek a finomliszthez?

Reggel kipróbálom. :)

2011. nov. 25. 01:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy a búzát őrlöm először "nagy hézaggal" durvára.
2011. nov. 25. 01:10
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem sikerült.

Az a baj, hogy szitálással nem lehet különválasztani a búzadarát a korpától. (közel azonos méretűek)

2011. nov. 29. 12:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!