Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kel meg a teljes...

Hogyan kel meg a teljes kiőrlésű liszt olyanra mint a búzaliszt?

Figyelt kérdés
Nekem mindig tömör marad. Hallottam olyat is, hogy nem tejet kell a tésztához adni, hanem kefírt, vagyis abba kell belekeverni és úgy hozzáadni, meg olyat is jól megdagasztani utána hagyni picit pihenni és rögtön sütni.. Valakinek tapasztalat?
2011. szept. 23. 22:48
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
73%
Tisztán teljeskiörlésűből nem lehet kenyeret sütni. Legalább fele-fele alapon keverned kell
2011. szept. 23. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/43 anonim ***** válasza:
76%
olyanra soha nem fog megkelni.Na,de nem is azért sütünk kenyeret,hogy olyan legyen,mint amit mindenhol lehet kapni.A teljes kiőrlésű az tömör.De annál finomabb.
2011. szept. 23. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/43 A kérdező kommentje:
És a bolti teljes kiörlésű Tönkölyb. kenyér? Az is fele-fele?? Na nemár én azt merem csak enni?!? Pont azért kérdezem mert nekem egy kelt tészta sem sikerül olyanra belőle.. de akkor gondolom hiába várom hogy olyan szép levegős legyen :-(( kár, de hát valamit valamiért.
2011. szept. 23. 23:20
 4/43 A kérdező kommentje:
mármint a teljes kiőrlésűböl nem sikerülnek olyan pufi levegősre mint a búzalisztből-abból minden kiválóan sikerül, és azt hittem hogy a teljes kiőrlésűhöz van valami fortély, amit sehol sem írnak le... de akkor nincs :-((
2011. szept. 23. 23:23
 5/43 anonim ***** válasza:
83%

A bolti kenyereket egy csomó állagjavítóval fújják fel, nem sima élesztővel.

Meg sokszor nem is valódi tk lisztből vannak, hanem ételszínezékkel festik meg őket :S

2011. szept. 23. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/43 anonim ***** válasza:

A boltinak a fele is búzaliszt

itt a lipóti teljeskiörlésű receptje, de az összes többi is ilyen, nem az állományjavítótól kel meg, hanem a búzaliszttől

[link]

2011. szept. 23. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/43 A kérdező kommentje:
Ahha, értem, látom a receptben is vmi teljes kiőrlésű rozskovász van, igen ilyet is olvastam valahol,hogy milyen macerás dolog ez az eredeti pék-kovász készítés.
2011. szept. 24. 00:19
 8/43 A kérdező kommentje:
Hát akkor így legalább nyugodtabb vagyok, hogy nem maradtam le semmiről, hanem ezek a lisztek-gondolom a tápanyagok miatt- nem tudnak úgy reagálni a 'felfújásra' mint a sima búzaliszt. Sebaj végül is ízre finomak, és az emésztőrendszernek is mindig jót tesznek, és így akkor elfogadom, hogy ők ilyen kis tömör tésztácskák maradnak és nem várom 'a nagy áttörést'!!!:-) Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2011. szept. 24. 00:24
 9/43 anonim ***** válasza:
100%
A teljeskiörlésű liszteknek kicsi a sikértartalma. A keményítő. Az élesztő/kovász nem tud reagálni vele. Az élesztőnek cukorra vagy keményítőre van szüksége a gázfejlesztéshez,ami "megemeli" a kenyeret.
2011. szept. 24. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/43 anonim ***** válasza:

ha azt akarod, hogy megkeljen, akkor min 40% fehérlisztet kell bele tenni


esetleg lehet búzasikérrel is dúsítani a tk lisztet, de azt még nem próbáltam

2011. szept. 24. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!