Mitől lehet sokat hízni?
153cm vagyok, eredetileg 44,5kg voltam. Az utóbbi időben nagyon sokat fogytam a testem minden pontjáról (igen, mindenhonnan). Heti 6 (intenzív) edzésem van, tehát kb. 2-3x annyit kéne ennem mint normális esetben. Sajnos még a normálisat sem tudom betartani a sok program és rohanás miatt, így természetes, hogy 5 kg-tól szabadultam meg, most 39,5kg vagyok. Viszont én ezt az 5 kg-t (vagy akár többet is) vissza szeretném "kapni". Tehát a kérdésem az lenne: Mely étel(ek) a leghízlalóbb(ak), ami(k)től kis mennyiségben is növelhetem testsúlyom?
(megjegyzés: édességtől és tésztától nem tudok hízni, egyszerre nem tudok nagy adagokat enni)
16/L
Javasolom a rendes, házitejet, teljes, természetes zsírtartalommal. Valószínűleg már napi néhány pohár segíteni fog, annyit biztos meg tudsz inni belőle.
És sportolj valamit, csak inkább ne cardiót, hanem valami alakformálót.
Olajos magvak (főleg paradió, mogyoró, de mindegyik elég hízlaló), aszalt gyümölcsök, libamáj és kacsamáj - ezeknek viszonylag kis mennyiségben is magas a kalóriatartalmuk, és előbbiek elég jól etetik is magukat. Mascarpone és hasonló zsíros sajtkrémek szintén, már véleményem szerint. :)
Optimális esetben, ha főleg izmot szeretnél hízni, baromi sok rízs, zabpehely és hús kéne, de itt gondolom vannak mennyiségi / időbeli gondok.
Alternatívaként sportolókra szakosodott tápkieg boltokban nézz körül tömegnövelők ügyében, tejjel persze. Nagyon gyorsan megvan, könnyen csúszik ha csíped a turmixféléket, sok az egészséges fehérje és szénhidrát (változó melyiknek milyen arányai vannak), de azért ne ezekre hagyatkozz, próbáld növelni a szilárd kajaadagjaidat is.
Én a kórosan sovány, enni és pláne rágni alig tudó hozzátartozómnak pl. Scitec mass-t vettem reboráláshoz kiegészítésnek, hála az égnek ízlik neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!