Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan osszunk be ennyi pénzt?

Hogyan osszunk be ennyi pénzt?

Figyelt kérdés
A fizetés 26-dikán lesz és addig még van 6 nap,erre a 6 napra 3500 Ft-unk van,3-an vagyunk(2 felnőtt 1 gyerek) El vagyok keseredve,hogy lesz ez elég kajára.... Anya is szomorú =( Már visszaválthatós üvegeket is adtunk be meg minden... Már nem tudom,hogy mit kéne csinálni,hogy elég legyen....:(
2011. aug. 19. 21:29
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
67%

Tényleg részvétem, de nem értem, hogy minek nektek visszaváltós üveg??

G.

2011. aug. 19. 21:33
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
A főzelék olcsó kaja, vegyetek hozzá egy nagy rúd párizsit, feltétnek. Aztán lehet még krumplis tészta (vagy grízes, vagy amilyet akarsz), tojásos nokedli, paprikáskrumpli. Igyekezzetek csak annyi kenyeret venni, amennyi el is fogy. Felvágottból olcsóbb a párizsi, virsli, de én a zsíroskenyeret is szeretem, az meg aztán végképp nem drága.
2011. aug. 19. 21:34
 3/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még nagyon régen vettünk piroska szörpöt (jó sok hónapja),aztán azt vittük vissza,most már azt sem tudunk....
2011. aug. 19. 21:34
 4/26 anonim ***** válasza:
sajnálom:( és miért kerültetek ilyen helyzetbe? valami baj történt? vagy ez minden hónapban így megy??:( ajánlom én is az egyikelőttem szóló receptjeit azok nem drágák:)
2011. aug. 19. 21:43
 5/26 A kérdező kommentje:
Sok betegség,pénztelenség,minden étel meg minden drága...:( Igen ez minden hónapban így megy... főleg az utolsó hét...az majdnemhogy teljes koplalás =(
2011. aug. 19. 21:47
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer egy idős szomszéd nénitől hallottam amikor az emlékeiről mesélt nekem, hogy ők hogy oldották meg amikor éhezés volt, öten voltak. Az anyukája 5 répából, két kg lisztből, 3 kg krumpliból, 2 kg hagymából, 1 üveg lekvárból, kb. 1 kg zsírból, pár tojásból és két marék rizsből oldott meg egy hónapot. Azt mondta, hogy felkarikáztak egy répát, hozzáraktak egy kis krumplit, megfőzték, majd tettek bele egy kis nokedlit dobtak rá egy rántást. Mindig olyan ételeket készített az anyukája ami bő lével, vagy főzelékszerű volt ami kiadós volt, mivel volt lisztjük, meg tojásuk lekvárjuk, gyakran csináltak "vízbebugykát" - ami nem volt más mint két főtt krumpli egy tojás és liszt összegyurva nudli formájura tépkedték kifőzték sós vízbe és lekvárral ették, ez volt a legfinomabb desszert amit csak elbírtak akkoriban képzelni, meg csináltak rizses pörkölt szaftot, meg hasonló egyszerű jóízű, kiadós kajákat. Szóval én is megértem, hogy ez kevésnek tűnik. De ha olyan dolgokra költöd ezt a kis pénzt amit aztán sok mindenre tudsz összevariálni, hat napig túl fogjátok valahogy élni éhezés nélkül. Ha csak azokat szerzed be amiket leírtam már könnyebb lesz, az internetet használva egyszerű olcsó ételeket is találhatsz, ha ez nem jön ösztönösen nálad...
2011. aug. 19. 21:52
 7/26 anonim ***** válasza:
78%
én kenyret vennék, és felvágottat. meg lehet csinálni sajt nélkül is melegszendvicsnek! V virslit, esetleg egy nagy fazék leves tésztával, és mellé szendvics. V főzelék, ti tudjátok, mi van otthon, és ahhoz mi kell h kijöjjön belőle kaja!
2011. aug. 19. 22:04
 8/26 anonim ***** válasza:
24%
.
2011. aug. 19. 22:04
 9/26 anonim ***** válasza:

Krumpli-fasírt:

Törtkrumplit néhány apróra vágott főtt tojással, sóval, borssal, 1 nyers tojással + liszttel össze kell gyúrni. Gombócokat formázni belőle, zsemlemorzsába forgatni és kisütni. Kelkáposzta főzelékkel finom.

Rántott kelkáposzta:

Kelkáposztát úgy kell cikkekre vágni, hogy minden részéhez maradjon torzsa, ez összefogja a leveleket. Lobogó sós vízben csak annyi időre főzzétek, míg a színe elkezd "üvegesre" változni, lapáttal szedjétek ki, sózzátok be.

Majd be kell panírozni és kisütni. Hagymás törtkrumplival tökéletes kaja.

Krumplis-tarhonya

Lecsó virslivel

Hamis gulyásleves (minden benne van, csak a hús helyett Maggi Gulyásleves kocka és jó sűrű, falósra kell főzni)

Száraz bableves jó sok finom zöldséggel, utána lekváros vagy fahéjas palacsinta.

Krumplit vékonyra kell szelni (uborkaszelővel) kizsírozott tepsibe rakni (alaposan megsózni és borsozni), sűrűre kavart palacsinta tésztával fel kell önteni úgy, hogy a tészta a krumplit ellepje. Sütőben megsütni, és ki lehet kockázni, mint a túrós-lepényt. Egy tányér zöldség-leves után jó nyomtatéknak.

2011. aug. 19. 22:06
 10/26 anonim ***** válasza:

Előző vagyok a sok recepttel.

Egy kg. sertésmáj kb. 500.- Ft, abból 2x tudtok kajálni 3-an, egyszer resztelt máj főtt krumplival.

Másodszor: szeld csíkokra a májat. Lisztbe forgatva hirtelen süsd ki, majd tedd félre. A zsírt (olajat) öntsd le, csak az alja maradjon a lábasban. Egy doboz tejfölbe kavarj lisztet, borsot, őrölt fokhagymát, ezt öntsd kisláng fölött a zsírba, vízzel hígítsd annyira, hogy jó sok legyen belőle. A májat rakd vissza bele és rotyogtasd össze. Főtt rizzsel lehet tálalni. Kiadós és finom.

2011. aug. 19. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!