Hogyan osszunk be ennyi pénzt?
Tényleg részvétem, de nem értem, hogy minek nektek visszaváltós üveg??
G.
Krumpli-fasírt:
Törtkrumplit néhány apróra vágott főtt tojással, sóval, borssal, 1 nyers tojással + liszttel össze kell gyúrni. Gombócokat formázni belőle, zsemlemorzsába forgatni és kisütni. Kelkáposzta főzelékkel finom.
Rántott kelkáposzta:
Kelkáposztát úgy kell cikkekre vágni, hogy minden részéhez maradjon torzsa, ez összefogja a leveleket. Lobogó sós vízben csak annyi időre főzzétek, míg a színe elkezd "üvegesre" változni, lapáttal szedjétek ki, sózzátok be.
Majd be kell panírozni és kisütni. Hagymás törtkrumplival tökéletes kaja.
Krumplis-tarhonya
Lecsó virslivel
Hamis gulyásleves (minden benne van, csak a hús helyett Maggi Gulyásleves kocka és jó sűrű, falósra kell főzni)
Száraz bableves jó sok finom zöldséggel, utána lekváros vagy fahéjas palacsinta.
Krumplit vékonyra kell szelni (uborkaszelővel) kizsírozott tepsibe rakni (alaposan megsózni és borsozni), sűrűre kavart palacsinta tésztával fel kell önteni úgy, hogy a tészta a krumplit ellepje. Sütőben megsütni, és ki lehet kockázni, mint a túrós-lepényt. Egy tányér zöldség-leves után jó nyomtatéknak.
Előző vagyok a sok recepttel.
Egy kg. sertésmáj kb. 500.- Ft, abból 2x tudtok kajálni 3-an, egyszer resztelt máj főtt krumplival.
Másodszor: szeld csíkokra a májat. Lisztbe forgatva hirtelen süsd ki, majd tedd félre. A zsírt (olajat) öntsd le, csak az alja maradjon a lábasban. Egy doboz tejfölbe kavarj lisztet, borsot, őrölt fokhagymát, ezt öntsd kisláng fölött a zsírba, vízzel hígítsd annyira, hogy jó sok legyen belőle. A májat rakd vissza bele és rotyogtasd össze. Főtt rizzsel lehet tálalni. Kiadós és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!