Csak ennyi pénzem van fizetésig, hogy lesz elég?
ne vicceljél már, simán elég kajára, ha okosan osztod be :)
de először is mid van otthon, készíts egy leltárt a meglévő kajáról
aztán írd be ide, mid van
másik, hogy nézz körül a lakásban és szedj össze minden aprópénzt, kupont, és visszaváltható üveget
Ha beírod mid van most és mennyi, ill, hogy milyen boltok vannak a környékeden, vagy olyan helyen, ahová ingyen el tudsz jutni, akkor segítünk összeállítani egy bevásárlólistát neked :) Fel a fejjel!
passzolj el valamit ami már nem kell ha el tudsz + mindenből a legolcsóbbat és mindent készíts ha tudsz továbbá nézz körbe az iylen kifőzdékben is mert van, hogy nem éri meg főzni.
Multkor is a kinai büfében 800 forintért egy akkora tál édes csípős csirkét kaptam krumplival, hogy csak néztem ketten ettük a barátnőmmel.
Aztán egy kiló krumpli minimum 200 ft az osanba. a csirkehús meg ezer ft körül.
Először osszuk ketté: ez heti 5000.- Ft.
Számold ki, egy hét alatt mennyi kell kenyérre és a gyermekednek tejre.
Aztán 1 kg sertésmáj max. 600.- Ft, de ez minimum 2 evésre elegendő krumpli körettel vagy rizzsel.
A következő héten:
A csirke-csontosa (far-hát, nyak, szárny) nem sokkal drágább, rizseshúsnak, vagy pörköltnek nokedlivel is kiadós. A szárnya-combja a kicsié.
Hétközben lehet krumplis-tészta, tarhonya, vagy sült krumpli tükörtojással, vagy tökfőzelék tükörtojással.
Rántott tök, cukkini, padlizsán petrezselymes krumplival, a panírból maradt tojással lehet tojásos-levest. Karaláb-leves, vagy főzelék krumpli-fasírttal. Készíthetsz bablevest + lángost sütsz, vagy valami hasonlót utánna.
Szerintem ilyen, vagy hasonló kajákkal azért, ha egy héten egyszer van husi is, akkor ki lehet húzni szűken.
kenyér meg lekvár helyett: (kérdezőnek is)
alapélelmiszerek: rizs (b rizs 1 kg 200 Ft) + hüvelyesek (1 kg 400-600 Ft) erre kell alapozni a havi kaját, elég unalmas, de olcsó és ahhoz képest elég jó ételek ill. jó a kalóriatartalmuk, a hüvelyesekben jó arányban van fehérje ill. tejtermékek: főleg tejföl és túró
meg kell nézni az akciókat, a boltig sétálva kell menni, mert olcsó és jót tesz az egészségednek
tésztát/nokedlit otthon kell csinálni, 1 kg liszt 100 Ft ehhez kell 4 tojás és van tésztád (+ persze víz kell hozzá), macerás, de olcsó
kenyeret is olcsóbb néha otthon sütni, de pl tortillát még olcsóbb és még egzotikus is ;)
krumplit nem kell venni, mert a kalóriatartalmához viszonyítva rohadt drága
hagyma: c-vitamintartalma meglehetősen magas
olaj: keveset kell használni belőle
idényzöldség és idénygyümölcs (lehetőleg leárazottat)
hús : leárazva szoktam venni, szintén meg kell nézni hol veszed
A titok, hogy egytálételeket és gazdag leveseket kell készíteni, mert ezekbe sokkal kevesebb hús is laktató, mint pl egy rántott hús + köret kombinációban. (vagyis inkább nem olyan feltűnő, hogy kevés benne a hús)
A másik, nem pocsékolunk semmit pl. szikkadt kenyérből kenyérfasírt v. felfújt készül vagy fasírthoz adjuk. Csak annyi friss árút vásárolj, ami lefagyasztható vagy megeszitek.
19:10 Nagyon aranyos vagy,köszönöm!!
Amik most vannak itthon:
száraztésztafélék(metélt,kocka,spagetti)
1 csomag rizs( nem kész)
2 liter tartós tej
2 kukoricakonzerv
búzadara
liszt
paradicsom püré konzerv
krumpli
tojás
vaj
száraz szalámi
Ahova ingyen el tudunk jutni: Coop,Reál, Match,Zöldséges,Húsbolt Spar is van csak az most éppen felújítás alatt áll.
Na ennyi az össz ami itthon van.
"Multkor is a kinai büfében 800 forintért egy akkora tál édes csípős csirkét kaptam krumplival, hogy csak néztem ketten ettük a barátnőmmel. "
800 Ftért vesz 1 kg rizst + 0,5 kg babot és 25 dkg darált húst, amiből nem egyszer esznek, hanem min 2* hárman
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!