Szalonnát főve is lehet enni?
lehet szalonnát főzni, de mind a szalonnának, mindpedig a sonkának a főzési ideje hosszú. nem lehet egy menetben
mondjuk reggelire a tojással együtt megfőzni. a húsvéti sonkát is órákig kell főzni tojással vagy anélkül.
nagyon finom a főtt császárszalona, az abált paprikás-fokhagymás szalonna,de nem 10 perces kaják.
szánj rá időt, főzd meg, majd jól lehűtve főtt tojással
már finom kaja lesz.
Ha a szalonnát főzni akarod, akkor legjobb, ha a hentesnél a "tokaszalonnát" kéred. Ha az nincs, akkor vegyél inkább olyan malachúst (és ne sertést), amin elég jó vastag bőrös szalonnaréteg van, azt fejtsd le és főzzd meg.
A főzővízbe mindkettő esetében tegyél sót, foghagymát. Amikor megfőtt (ezt érzed, ha beleszúrsz a bőrébe), sózd be, kend be zúzott foghagymával és szórd meg csípős törtpaprikával. Amikor annyira kihűlt berakhatod a hűtőbe. Másnap reggel isteni lesz.
hogyne bírná,a füstölt szalonna nyersen is bírja sokáig, hátmég megsütve.
nyugodnak eheted napokig.
16:07 17:54
Szívemből szóltatok, ment a pacsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!