100 g száraztészta hány gramm főve?
Figyelt kérdés
Szénhidrát számításhoz lenne szükségem ehhez az adathoz, a neten sehol nem találtam rá választ.2011. febr. 24. 13:23
2/8 anonim válasza:
A szénhidrát-tartalom nem változik, 100 g tésztában ugyanannyi marad, mint fözés elött. (Elnézést, ha valamit nem jól értettem)
De ha megfözöd a tésztát, akkor attól függöen, hogy mennyire puhára fözöd, 150 és 250 g között lesz 100 g.
A tarhonyához 100 g-ra 150 ml vizet adnak, hogy pergös legyen, aki meg a puhára fött - hagyományos - tésztát szereti, ott 250 ml-t is felvesz 100 g száraztészta.
3/8 anonim válasza:
Tojásos tészta közel a háromszoros súlyú főzve, a durumlisztből készült kb. két és félszerese.
-vendéglős-
4/8 anonim válasza:
A szénhidrát nem lesz több benne, főve sem, csak vízzel szívja meg magát!
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért kérdeztem, mert rendeltem főtt tésztás ételt és nem találtam olyan táblázatot, amiben a főtt tészta szénhidrátja meg lett volna adva.
2011. febr. 24. 17:19
6/8 A kérdező kommentje:
Gyengébbek kedvéért: lemértem a főtt tésztát és kiszámoltam, hogy hány gramm volt nyersen, így megkaptam a pontos szénhidrátot.
2011. febr. 24. 17:20
8/8 anonim válasza:
Barilla fussili durum tészta
szárazon: 150g
Főzve: 356g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!