Kb.20. kg. szalonnát négy hétig forgattam, először 4kg. sóba, ill. annak levébe. Egy nap száradás után kb.16 órát füstöltem szakaszosan, de a szalonna olyan mint a cipőtalp. Mit lehet még tenni, hogy ehető legyen?
tovább kell füstölni
nekünk egyhuzamba 2-3 napig füstölődött
bár ha veszed a fáradságot és elmész egy henteshez, az megmondja neked ,hogy hogy kell, vagy meg is csinálja
Beleszaladtál egy csapdába, amit nem lehet felróni Neked.
Az éretlen, nem kihízott sertés szalonnájánál szokott ez a probléma jelentkezni.
Mi akik ezt tudjuk, így csináljuk:
Mielőtt sózóba kerül,10- 15 percig lobogó vízben kissé megfőzzük, majd sózás, lemosás, 12 órás 6%-os fedőpác, szikkasztás, füstölés. Ám ez a vonat elment.
Mit tehetsz?
Amit nyersen étkezésre szánsz, (a sütni, főzni való így maradhat) kezeld úgy mintha most lenne friss, ahogy leírtam. Tudom, macerás, dehát...
Legközelebbi vásárlásra: az érett szalonna, nyersen is lágy tapintású, csillogó fehér felületű, 4 cm-nél vastagabb. Ilyenben nem csalódhatsz, nem kell főzni sem.
Tudtam DZ., hogy e kérdésnél is bizton számíthatnak Rád:))
üdv-e-
Nézz át az Otthon-Házimunkába.
Írtam egy kommentet a szétdobált alsógatyákkal kapcsolatosan.
Megdobod a hátast...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!