Füstölés után hány hétig kell érlelni a hátsó sonkát, hogy az sütés/főzés nélkül se legyen nyers?
Figyelt kérdés
Idén először készítünk ilyet. A sonka 12 kg volt nyersen, három hetet töltött pácban, másfelet a füstön.2011. márc. 9. 20:40
1/2 anonim válasza:
Mi évente készitünk,mangalicából.Úgy szoktuk,hogy füstölés után belekötjük pl egy régi párnahuzatba,hogy véletlenül se találja meg a légy és felakasztjuk a pincébe,vagy valamilyen szellős helyre és kb egy hónap múlva tökéletes.
2/2 anonim válasza:
füstölés után is ehető már. de az mindig is nyers marad, hacsak meg nem sütöd szeletekben. az sosem lesz sülthús meg nem lesz főtt hús sem a füstöléstől, páctól. valamilyen szinten nyers marad. csak a füst által tartósítva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!