Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jégkása készítés itthon....

X) kérdése:

Jégkása készítés itthon. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Igazából azt se tudom a jégkásagép hogyan készíti de érdekelne hogy milyen módszerrel tudnám itthon megcsinálni. Tudom hogy kell hozzá szörp meg ilyesmi de meg lehet csinálni fagyasztóban? Kavargatni kell? Ti csináltatok már?
2011. júl. 30. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Jelentem, megcsináltam. Valami szörnyű lett :D Íze az iszonyat (málna szörpből csináltam), és habár kása szerű lett, szívószállal nem lehetett felszívni. Szerintem az lesz a megoldás hogy a jégkockákat kell botmixerrel aprítani. Úgy gondolom kásásabb lesz...
2011. aug. 5. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Hogyan csináltad végül?
2011. aug. 5. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim válasza:
Megtaláltam a választ!!!!Az darálásban segíteni fog ;) [link]
2012. aug. 9. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 Bartichello válasza:
Ezzel én is sokat kisérleteztem, de nem volt az igazi... majd találtam egy céget, most nem jut eszembe a neve, ahol lehetett kis kiszerelésben is nagyker áron vásárolni granulátum formájában, teljesen reális áron. Van náluk frappé is meg jeges csoki, olasz Moretto márka alatt futott... ha valakit érdekel, visszakeresem szívesen. 2-3 tasakot vettünk (kb fél kilósak) és azzal elvolt a családunk tavaly egész nyáron. Fémpengés turmixxal csináltam (ami töri a jeget is) 5 perc alatt kész volt, az állaga sokáig kásás maradt, és így sokkal olcsóbban megúsztam. Néha még pár szem gyümölcsöt is dobtam vele, úgy meg aztán tényleg tökéletes lett.
2013. máj. 31. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim válasza:
Jólvan :) Nagyokat nevettem miket találtatok ki... :) Nagyon egyszerűen meg lehet csinálni... Veszel pl.: egy üveg kólát vagy fantát és bontatlan állapotban berakod a mélyhűtőbe 6-7 órára... utána benéztek a mélyhűtőbe és látjátok hogy folyékony...ez nem baj...kiveszitek és 2x-3x összerázzátok és elkezd kristályosodni és vártok fél percet és az egész kásás lesz... én ajánlom hogy miután kásás lett vágjátok ki az üveget és rakjátok egy másik edénybe, hogy könnyebb legyen szedni... tipp: az edényből én merőkanállal szoktam kiszedni :)
2013. júl. 11. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 Maksa Imre tojás válasza:
Én úgy készítem hogy vizet töltök egy egyliteres flakonba. Nem teli, mert fagyáskor a víz térfogata megnő. Kb. hagyok 3 centi helyet, és beteszem a vizet a fagyasztóba mikor látom hogy az üveg szélén már odavan fagyva a víz akkor letördelem. Addig fojtatom míg teljesen, vagy legalábbis majdnem az összes jég lesz. Aztán egy édes szirupot keverek hozzá. De van mikor egyszerű italport keverek a vízbe, és úgy csinálom a fagyasztást vagy már kész üdítővel.) Szerintem kólával nagyon jó ;). Nekem bejött és 100% olyan mint a standokon vásárolható jégkása!!! Ha nem tartod elég édesnek adhatsz hozzá cukrot. De lehet egy kevés citromlevet is, vagy bármit amit szeretnél. Remélem segítettem. :)
2013. okt. 19. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim válasza:

pontos elkészítési módszer:


Egy tálba beledobálsz minden jót. Én szörpöt, kis cukrot, és vizet raktam hozzá...


Ezután beteszed ezt a valamit a fagyasztóba. 30 percenként odamész, és villával ekezded összetörni, majd hagyod, megint fél óra múlva, és megint és megint... De figyelmeztetlek, ha 30 percenként nem törögeted össze, SZUPER kecskévé alakul, és éjszaka elvisz cukorföldre!

2014. aug. 23. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim válasza:
Igen.Pár pohár vizet be a fagyasztóba úgy 1-2 órára,aztán ha kivetted beleteszed 2 nejlon zacskóba és kalapàccsal összevered.Utána kész is a jég. Ha az összeütött jégdarabokat pohárba teszed,mehet rá az üdítõpor.Remélem,segítettem!!!
2015. jan. 6. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!