Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jégkása készítés itthon....

X) kérdése:

Jégkása készítés itthon. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Igazából azt se tudom a jégkásagép hogyan készíti de érdekelne hogy milyen módszerrel tudnám itthon megcsinálni. Tudom hogy kell hozzá szörp meg ilyesmi de meg lehet csinálni fagyasztóban? Kavargatni kell? Ti csináltatok már?
2011. júl. 30. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy kell, hogy lefagyasztasz sok sok vizet, miután jég lett összetöröd kis darabkákra, mondjuk botmixerrel, hozzákevered a szörpöt, és kész. Én így akartam csinálni, de még sose jutottam el odáig :)
2011. júl. 30. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:

A botmixer fél perc alatt leégne, ha jeget akarnál zúzni vele.

Ahhoz valami erősebb dolog kell...

2011. júl. 30. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
Például jégcsákány? :D de köszönöm a válaszokat jöhetnek még ötletek nyugodtam. Ha meg nem jön össze akkor lesz hideg gyümölcslevem :D
2011. júl. 30. 21:23
 4/18 anonim ***** válasza:
58%
jégzúzás: jeget konyharuhába teszed bebugyolálod,és egy nyújtófával ütni kezded!!
2011. júl. 30. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
Megnéztem, lehet venni darált jeget. 5kg jég 700Ft. Így nem kell a csákány se :)
2011. júl. 30. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
vagy nyújtófa helyett inkább húsklopfoló
2011. júl. 30. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
Még sosem csináltam, de inkább úgy képzelem el, hogy beteszed a fagyasztóba a gyümölcslét, elkészített szörpöt egy tálban, aztán kb. 5 percenként kiveszed kavarsz rajta... Lehet, hogy így nem finom darabos lesz, hanem kristályos, éles darabos, de jobb ötletem nincs.
2011. júl. 30. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

neten találtam(beírtam hogy jégkása készítés...)

"Először cukorszirupot készítünk (1 csésze víz, ½ csésze cukor), amit kihűlve elkeverünk 3 csésze gyümölcslével (vagy vízzel és gyümölcs pürével), majd egy lapos fagyálló tepsibe öntjük és lefagyasztjuk. Félóránkét egy villával áttörjük mindaddig, amíg kásaszerű jégkristályokat nem kapunk (legalább 3-szor).

Ha italként szeretnénk fogyasztani, fagyasszuk le jégkocka tartóban a cukorsziruppal elkevert gyümölcslevet-pürét, majd fogyasztás előtt turmixoljuk szét a jégkockákat (ez a jégdara)."

2011. júl. 30. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Egy másik jégkása készítős kérdésben azt olvastam, hogy ásványvízből jó csinálni. Az épp jó állagúra fagy meg. Csak bele kell keverni párszor. És szerintem fagyasztás előtt tedd bele a szörpöt ne utána:)
2011. júl. 30. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Kis jégkockák + szörp/gyümölcslé ÜVEGtartályos mixerben! Kérdezz rá a műszaki boltban, kibírja-e a jégdarálást, én így vettem, tényleg bírja a gép. Ha híg lett, fagyasztóba vissza 5-10 percre- de kevergetni kell, nehogy tömb legyen belőle. Bolivar
2011. aug. 1. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!