Hogyan lehet házilag cukrot termelni?
Nagy területen termelsz cukorrépát. Az érett répát egy nagy kondérban addig főzöd,amíg puha nem lesz. Vársz,amíg a cukor leüllepedik az aljára. Akkor a melaszt leszűröd róla. Ezt felhasználhatod teába,mert nagyon édes. A cukrot megszárítod és felhasználhatod.
Igaz,hogy főzés közben iszonyatosan büdös,a cukor pedig egészen barna. Egy kondérnyi répából lesz egy kilónyi cukrod. Nem biztos,hogy olcsóbb lesz,mint a bolti cukor.
A háború alatt főzött anyám így cukrot.
Kishazánkban nagyon jó az éghajlat a cukorrépa termelésre. Ezek után már csak annak feldolgozását kell megtanulni és a hozzá szükséges gépi, technológiai berendezések beállítása szükséges. Valamikor ált. iskolában tanították a cukorgyártást. Gondolom a net-en valahol megtalálod.
Máshol, más éghajlat alatt a cukornádat termelik erre a célra.
Nekem van itthon egy Stevia nevű növény. A levelét ha beáztatod, nagyon édes, cukros oldatot kapsz :D És ami a legjobb benne, hogy télen cserépben is termesztheted a lakásban. Igaz, ha palántát veszel az nem túl olcsó (kb 1000 Ft 1 palánta), de megéri szerintem, és az biztos hogy meg is marad :D
itt utána tudsz olvasni. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!