Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 14 éves vagyok, és káros...

14 éves vagyok, és káros lehet nekem az energiaital? Csak kiváncsi lettem, mert eddig körülbelül 10 dobozzal ittam meg

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 13:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 éves korom előtt nem ittam, de mondjuk szerintem nem lett volna károsabb, mint most... Azért mindenesetre jobb nem inni, mint inni :) Úgy szórakozásból iszogatni nem érdemes, csak ha valamiért nagyon fáradt vagy, és nem feküdhetsz le aludni, vagy tényleg nagy szükség van az energiára, vagy ilyesmi...
2011. júl. 20. 13:41
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeres fogyasztása felnőttnek is káros.

Persze attól a 10 doboztól nem fogsz elpatkolni, de inkább felejtsd el a jövőben.

Nekem sem volt könnyű leszokni róla, most már csak egy-egy ritka alkalommal iszom, ha hulla fáradt vagyok de pörgősen kell dolgozni, mert szorít a határidő.

2011. júl. 20. 13:54
 3/25 anonim válasza:

Igen igen ezt én is alá írom hogy mondjátok ha fáradt vagy akkor kell inni meg a szív verést gyorsítja ha jól tudom.

14 éves korban elkezdeni nem nagyon egészséges ://

2011. júl. 20. 14:00
 4/25 anonim ***** válasza:
51%
Rá is van írva, hogy 18 éves kor alatt nem ajánlott. Sőt egyre több helyen ki se adják 18 év alatt, nem véletlenül!
2011. júl. 20. 14:03
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen ne igyál energiaitalt. Pláne nyáron, mikor kockásra aludhatod a fejed. 10 doboztól nem lesz bajod, de ha hosszú időn át, sokat iszol, akkor lehet.

Egy kis tájékoztató, hogy valóban egészségtelen: Az energiaitaloknak két fő összetevőjük van: a taurin és a koffein. A taurin egy aminosav, ami az emberi szervezetben is megtalálható. Legnagyobb mennyiségben az idegrendszerben lelhető fel ez a kéntartalmú aminosav. Azért teszik az energiaitalba, mert élénkítő hatású. Képes arra, hogy a glükózt bejuttassa az izomsejtekbe és ez által fokozza a teljesítőképességet. Ez az összetevő a kiskorúaknál okoz gondokat, amennyiben energiaitalt fogyasztanak reggeli helyett, ami nem ritka eset. Ugyanis ha a taurin a glükózt az izomsejtekbe juttatja, akkor a vércukorszint lesüllyed és szédüléshez, eszméletvesztéshez vezethet, illetve fokozódik a szívverés. A másik fő összetevő a koffein, amely a világ egyik legelterjedtebb pszichoaktív drogja. A koffein összehúzza a perifériás ereket, viszont az agyban kitágítja az ereket, ami által az agy több oxigénhez jut. Ugyanakkor stresszhormonokat szabadít fel a mellékveséből, amitől az egyén felpörög azzal, hogy a stresszhormonok felszabadulnak, a veseerek kitágulnak és fokozódik a vizelet-kiválasztódás. Több nyugati államban betiltották a taurin tartalmú energiaitalokat. Továbbá nemcsak taurin és koffein rejt veszélyeket, hanem az is, hogy az energiaital gyógynövény-kivonatot is tartalmaz. Több eset is bizonyítja, hogy gyógynövényekből készült gyógyszerek, valamint az alkohol és az energiaital közös hatása akár a szív megállásához is vezethet. Pl. a Ginkgo bilobának értágító hatása van, így akár vérzést is okozhat.

2011. júl. 20. 14:12
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek káros, addig örülj, amíg nem kell innod, és nem kell vizsgaidőszakban kartonszám hazahurcolnod :S
2011. júl. 20. 14:13
 7/25 anonim válasza:
Az egész dolog gyilkos. Én még a szaguktól is rosszul vagyok. A párom egy buliban megivott 2 redbull vodkát, és 4 órára rá is, mikor már egy órája aludnia kellett volna, nem tudott, és úgy dobogott a szíve, mintha 200as vérnyymása lett volna. Neki genetiailag magas a vérnyomása, de nem ennyire!!! Akkor inkább igyál KVt, az legalább természetes vmennyire. De ne ien mű lónyálakat. :S Az öcsém 15 éves, és még Colát is csak ritkán ihat. Egészséges nagyon szép gyerek. Én sem fogom engedni a gyerekeimnek, az biztos. Tőlem meg nem is fogják látni. Meg mostmár a páromtól sem, hogy vérnyomás csökkentőket kell szednie 25 évesen, mert a redbull kihozta neki a magas vérnoymását.
2011. júl. 20. 14:13
 8/25 anonim válasza:
6%
14 évesen?Na ne..ilyen idős korban súlyos mellékhatásai lehetnek...pl..kihullik a fogad,és vissza fele fejlődsz egészen csecsemő korig!Ne játsz az életeddel!!...
2011. júl. 20. 14:21
 9/25 anonim ***** válasza:
xD utolsó:D
2011. júl. 20. 14:27
 10/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségetek, nem vagyok rászokva csak néha érzem, hogy jól esne, de, nem veszek csak akkor amikor tényleg hulla fáradt vagyok. Azt tudtam, hogy káros, de azt nem, hogy ENNYIRE. Köszönöm mindenkinek!
2011. júl. 20. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!