Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Káros a mindennapi energiaital?

Káros a mindennapi energiaital?

Figyelt kérdés

Az oszt.társaim minden nap suli után isznak egy energiaitalt, én meg nem mivel egészségtelen.

1. Gáz, ha még sose ittam energiaitalt, kávét, cappuchinot, sportitalt, alkoholt? (de tényleg soha nem ittam ezekből semennyit se)

2. Ha hosszútávon mindennap megisznak egy energiaitalt (14-15 évesek) naponta lehet valami egészségi gondjuk vagy káros a fejlődő szervezetüknek?

Köszönöm előre is a válaszokat! :)

14/F

2011. szept. 7. 19:38
 1/7 anonim válasza:
100%

az energiaital nagyon káros,ne is igyál mert sz*rt sem ér.

ők meg bolondok,majd 1-2 év múlva az orvos mondja nekik hogy ez így nem lesz jó... :D

2011. szept. 7. 19:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira ébren akarnak maradni akkor inkább igyanak kávét mert az egészségesebb!!! Persze nem 10en éveseknek van kitalálva.
2011. szept. 7. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
igen az energiaital nem jó tapasztaltam én is ittam rohadt sokat de hülye voltam és megbántam mert nagyon rosszul voltam napokig tényleg ne 8)
2011. szept. 7. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Mi is így kezdtük, energiaitallal, még anno, de osztályszinten minden reggel, sokakkal a boltban futottunk össze suli elött...

de ne is igyál, te jársz jobban

1) tele van cukorral amit ha nem mozogsz le vár az elhízás

2) a fogaidat is tönkreteszi

3) a gyomornak is ártalmas akkora dózis szénsav és koffein

4) a szívedet túlpörgeti, ártalmas az ekkora terhelés főleg minden nap még akkor is ha egészséges a szíved

5) lehet felpörget de 1-3 órára de utána úgy padlót-fogsz a fáradtságtól hogy lesheted

6) már 2-4 hónap elteltével is észrevehető a koffein függőség amiről csak fájdalmak árán tudsz leszokni, ez tapasztalat (tünetek: 2-3 héten keresztül is jelen lehetnek, főként gyakori fejfájás formájában)

7) ha utánanézel miből is áll az energiaital és miből nyerik ezeket az anyagokat elveszi az étvágyad...

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de még biztosan akad pár, én személy szerint ugyan oda sorolnám mint a dohányárút és az alkoholt, minimum 18 éves korhoz kötném, bár mi fősulin csináltuk tehát akkor már túl voltunk ezen a koron...

DE A LÉNYEG, NE IGYAD AZT A SZRT, HOSSZÚ TÁVON TE NYERSZ RAJTA!!!

2011. szept. 10. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne igyál energiaitalt. Én is ittam már meg rengeteget egyszerre, de utána annyira rosszul voltam, hogy egy kortyot sem iszok. És nem is hiányzik.
2011. szept. 10. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:

2 éven keresztül majdnem minden nap lement minimum egy dobozzal, de volt hogy akár 3-4 is, mondanom sem kell, a súlyom nem kicsit nőtt, mai napig azt szeretném leadni, de még mindig nem sikerült, pedig egy éve leálltam vele...

Továbbá előtte azt sem tudtam mi az a fejfájás, azonban úgy vélem ennek az életmódnak köszönhetően hogy azóta is majd mindennap találkozok vele ha csak percekig is.

MINDENKINEK JAVASLOM, NE IGYA AZT A SZEMETET!

A tea ezerszer egészségesebb, még a kávénál is, és a szükséges koffeint is megtalálod benne!

Persze fontos hogy ne instant legyen, hanem filteres fekete vagy zöld tea egy nagy csészével de ugyanaz a hatása elvégre van benne koffein, továbbá egy "teanin" nevű anyag ami a koffein utólagos káros hatásait semlegesíti

2011. szept. 10. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Nagyon káros. " Műanyag " van benne.
2013. okt. 31. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!