Van egy 4,5kg-os füstölt parasztlapockám. Miket főzhetnék belőle?
Nekem dél-alföldi "paraszt-gyomrom" van, ezért esetenként szoktam csinálni:
viszonylag vékony szeleteket vágsz belőle, zsírban átsütöd szép rózsaszínre. Ha a hűtőben kihült, fincsi hideg-vacsi. De a húsos-részt (így átsütve) bele lehet darabolni egy kis paradicsom-szószba, hasonlókba is.
Most unjátok, de később jól jön még az :) vágj nyers szép szeleteket,egyenként folpackozd , és mehet a fagyóba.
a maradékot csonttal együtt (ha csontos) főzd meg, babérlevéllel, borssal, fokhagymával. a főtt sonkát szintén előre kiporciózva elteheted, szeletbe, csíkozva a fagyasztóba. a levét szintén egy jól záródó dobozban fagyaszd le.
milyen jól jön majd, a nyár végén egy kis füstölt finomság
a most éppen unalmas ételekhez.
"az jó nagy paraszt lehetett ha 5 kilós lapockája volt"
K........RA vicces vagy.
A tied hany kilos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!